• 28 Септ 2020 |
 •  USD / BGN 1.6811
 •  GBP / BGN 2.1412
 •  CHF / BGN 1.8113
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Вицепремиерът Николова: Ползотворно ще е да задълбочим сътрудничеството си с Руския съюз на туриндустрията

Вицепремиерът Николова: Ползотворно ще е да задълбочим сътрудничеството си с Руския съюз на туриндустрията
Много искаме активно да работим с България, заяви президентът на Руския съюз на туриндустрията г-н Андрей Игнатьев

/КРОСС/ "Считам за ползотворно и за двете страни, ако задълбочим сътрудничеството си с Руския съюз на туриндустрията, ще има ефект върху покачване нивата на двустранния туристопоток. Русия е стратегически партньор на България в туризма.

След като отворим границите си и възстановим въздушния транспорт между нашите две държави, за което има изразена готовност от българския национален превозвач и Росавиция, руските ни гости ще открият в лицето на България сигурна дестинация.

Възстановяване на туристическите посещения между нашите две страни е сред приоритетите на Министерството на туризма", заяви заместник министърпредседателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, гжа Марияна Николова по време на разговора си с президента на Руския съюз на туриндустрията, г-н Андрей Игнатьев. България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация, подчерта министърът на туризма на България.

"Много искаме активно да работим с България. Руският съюз на туриндустрията е основан 1993 г. и представлява интересите на около 3000 туроператора, хотели и обществени организации от цялата страна. Имаме 23 комитета, които представляват различни сектори, работим денонощно за интересите на руския туризъм", заяви г-н Андрей Игнатьев. Много упорито работихме с правителството, за да не фалира нито една наша фирма, добави той.

Конкретно за развитието на двустранното сътрудничество между Министерството на туризма и Руския съюз на туриндустрията г-жа Марияна Николова направи конкретни предложения:

двете страни да съдействат за установяване на по-активен контакт между българския туристически бизнес и членовете на Руския съюз на туриндустрията; установяване на нови, ефективни контакти между българските туристически организации и тематичните Комитети на РСТ, като целта е да се осъществява редовен обмен на добри практики, съвместни форуми и по-активен обмен на туристи;

покана и към Руския съюз на туриндустрията да разгледа възможността в рамките на своята международна дейност да открие в България свое представителство, което би работило на място за увеличение на двустранния туристопоток, и за решаване на актуални въпроси съвместно с българския туристически бизнес;

да се организира и партньорство по целенасоченото представяне на възможностите за организиран детски отдих в България и в Русия, като в програмата за почивка на руските деца в българските лагери се включат 1-2-дневни историко-познавателни и културни маршрути.

Детският туризъм е много активно за Русия направление и е наш приоритет, който искаме да развиваме с вас, категоричен бе г-н Андрей Игнатьев.

Вицепремиерът Марияна Николова отправи покана, която беше приета, към президента на Руския съюз на туриндустрията, г-н Андрей Игнатьев и всички заинтересовани членове на организацията да участват в предстоящия Българо-руски туристически форум в България, посветен на оздравителния и балнео туризма след глобалната пандемия от Ковид-19, който се планира за последното тримесечие на 2020 г. или началото на 2021 г. С удоволствие ще пристигна на форума, който организирате. Подкрепям предложението Ви да отворим наше представителство в България, такива имаме в 19 страни, заяви г-н Андрей Игнатьев. 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.