• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Докладът за върховенство на закона в България излиза на 23 септември

Докладът за върховенство на закона в България излиза на 23 септември

/КРОСС/ Първият доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в България ще бъде публикуван след по-малко от две седмици - на 23 септември. Това не е автоматичният край на Механизма за сътрудничество и проверка на страната от 2006 г.

Това съобщи еврокомисарят за прозрачността и ценностите Вера Йоурова на заседание на Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в европарламента.

Тя присъства лично в залата и обясни, че обхватът на Механизма за върховенство на закона е по-широк от този на т.нар. мониторинг на реформите в правосъдието. Причината е, че в него са добавени състоянието на медийната среда и плурализмът в обществото.

Прибързано ще е на този етап да ви дам дата, на която ще се вземе решение от Еврокомисията за отмяна на Механизма за сътрудничество и проверка. Първо трябва България да покаже устойчив напредък в изпълнението на ангажиментите по него, допълни тя. Евродепутати настояха Еврокомисията да не приключва мониторинга и да използва максимално възможностите му в България, защото виждат в страната отстъпление от постигнатото и искат дари ако трябва със заплаха за спиране на евросредства да се изисква не само да се приемат законови промени, но и те да имат реален ефект.

За върховенството на закона ще има 27 национални доклада и един общо за Европейския съюз. Йоурова заяви, че България изцяло е сътрудничила в подготовката и че през юни е имало виртуална визита на екипа, подготвящ доклада за страната. От София вече са пристигнали и отговори на изпратените допълнителни въпроси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За какво върховенство на закона говорим в страна, в която главният прокурор си позволява да нахлува в президентството и то с глутница тежковъоръжени пазванти, все едно щурмува зайчарника в Банкя! О, вярно - Каскета НИКОГА НЕ БИ щурмувал зайчарника! Или би разследвал записите КАРАЯНЧЕВА Е ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА ... или СЪМ ГИ Е_АЛ С 200!!! А, той и това няма да разследва, не му е интересно! Правосъдие, има да чакате!!!

10.09.2020 19:18:02

Върховенство на закона няма, има върховенство на двойката Доган-Пеевски.

10.09.2020 19:03:13

Анонимен

В доклада дали ще бъде отразено излизането на Радев с юмрука на и викове мутри вън от прокуратурата.За какво върховенство на закона говорим в страна,в която президентът се нахвърла срещу прокурора,защото двамата му съветници са задържани за шпионаж по решение на българския независим съд и в момента са с мярка за неотклонение домашен арест.Откъде съветникът по отбрана се е сдобил с 4 документа държавна тайна на ДАНС при положение,че няма право на достъп до документи с държавна тайна.И сега вместо за шпионаж,си говорим за метежа,предивикан от Радев.Той мислеше,че е недосегаем заедно с антуража си ,а се оказа че антуражът му не е.И хукна с юмрука да се прави на страшен.Ето това е голям проблем,с който ЕС трябва да се занимае.

10.09.2020 17:56:53

Елена Шекерлетова

Обитателите на Бойколенд отказват да проумеят, че има друга България, в която живеят друг тип хора - обикновени, нормални, за които морал, чест и обществен интерес не са празни приказки. Тези хора са и омерзени, и гневни - затова всяка вечер са на площадите и викат "Мутри вън". Просто не желаят да живеят в държавата на ГЕРБ. Защото тя не е нормална държава, а някаква мафиотска структура.

10.09.2020 16:41:49

Анонимен

Клеър Дали - депутат в Европейския парламент от групата на Европейска обединена левица:Шокирана съм от думите на еврокомисар Вера Йоурова за ситуацията в България. Мисля, че те представят картина, напълно противоположна на реалността в тази страна. Хората по улиците в София искат да знаят дали стриктно ще следите с този мониторинг, но също така и дали ще спрете парите на тези бандити. Защото европейските фондове овластяват тези хора и им позволяват да се развихрят в пълномащабна корупция, която всъщност наказва българите. Ще ви кажа, че е абсолютна срамота, че комисията се колебае по този въпрос и е съучастник в корупция….

10.09.2020 15:15:38

Анонимен

..."еврокомисарят за прозрачността и ценностите Вера Йоурова "е същата ,която агресивно притискаше К.Нинова да подпише Истанбулската конвенция ,протеже на Станишев .

10.09.2020 15:09:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.