• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Костадин Костадинов за шпионажа: Американски агенти се правят, че ловят руски агенти. Просто е

Костадин Костадинов за шпионажа: Американски агенти се правят, че ловят руски агенти. Просто е

/КРОСС/ Гост в предаването в бТВ, „Тази сутрин" е Костадин Костадинов председател на политическа партия „Възраждане"

- Какви са шансовете за това да влезете в следващия парламент?

- Това е решават избирателите. Аз смятам, че ние ще влезем в следващия парламент.

- Вие на какво разчитате? На предишните избори все пак направихте един процент като партия. Сега колко ще имате според вас?

- Не мога да кажа колко процента ще имаме. Със сигурност смятам, че ще влезем в парламента, защото го виждам с очите си, когато обикалям страната и се срещам с хора. И виждам как първо, самият интерес към нас расте, непрекъснато ни търсят и ни питат те самите хора за среща. Вчера бях на улицата в Бургас, заради това че няма как да има срещи на закрито. Имаше десетки, да не кажа стотици хора, които присъстваха.

- Освен на хората в Бургас, сега през телевизионния екран и на зрителите на бТВ да кажете, кои са вашите основни приоритети в рамките на 30 секунди.

Демографската катастрофа, преодоляването на този много сериозен проблем, защото иначе този проблем ще унищожи българската държава и българската нация. Преодоляването на здравната криза и възстановяването на здравната система, защото в момента България няма здравна система. И един от най-важните приоритети за нас, свързан с възстановяването на образованието в България като първостепенен приоритет за държавата. Защото ние сме имали училище преди да имаме държава. В момента държавата уби българското училище, превръща нашите деца една аморфна маса без национално самосъзнание.

- Все пак, ако имате шанс, защото говорихме за господин Марешки, да влезете в парламента с обединението на Веселин Марешки и Валери Симеонов бихте ли го направили?

- Не, никога. Категорично.

- Защо?

- Защото нямаме нищо общо. Нищо не ни свързва. Всичко ни разделя и не само с тях, а и с всички останали.

- Патриотичният вот не ви ли свързва?

- Вижте, някакви формации, някакви хора, лидери може да се наричат патриоти, но не думите, а делата определят тези хора дали са такива или не са. Аз не виждам нищо патриотично свършено от тези формации в предишния парламент.

- А с ВМРО бихте ли играли отново, защото сте били част от тази формация до преди години?

- Категорично не. Именно, защото съм бил там 15 г. никога не бих имал каквото и да било повече общо с тази организация.

- 15 г. сте били там?

- Да, от 1997 до 2012 г., така че мога да бъда абсолютно категоричен по този въпрос.

- Добре. Казахте вашите основни приоритети. Да кажем как се финансира вашата партия?

- От субсидия, от членски внос и дарения.

- Финансира ли се от вън, от други държави?

- Кои държави?

- Кажете, питам ви? Вие кажете от кои държави?

- Не, няма такова нещо. Разбира се за нас се говорят много такива слухове. Но в интерес на истината те се пускат от други, които получават такова финансиране. Ако погледнем и видим реално действията на другите политически партии, можем веднага да разберем на принципа кой ползва, кой получава полза от техните действия, можем да разберем откъде идва чуждото финансиране.

- Аз не ви питах обаче от коя държава. Питах ви дали се финансирате от държава отвън?

- Не.

- Най-малко да се чуе категоричен отговор.

- Вижте, ако „Възраждане" беше финансирана от вън, първото нещо, което е, щяхме да имаме много широк и много сериозен медиен комфорт. А нямаше примерно да гостуваме в бТВ един път в годината. Примерно аз за последно съм бил във вашия ефир миналата година януари месец след големите протести, които организирахме срещу МРРБ и водната криза.

- Вие сте в ефира на бТВ и сте безплатно тук, така че...

- Аз това казвам, че съм един път в годината. За разлика от всички останали, които виждате, че преминават не само във вашия ефир, но и във всички останали национални медии. Така че смятам, че...

- Сам го казахте в началото обаче, представителността е това какво доверие са ви гласували хората. Когато ви гласуват по-голямо доверие, ще имате по-голяма представителност и във всички медии.

- Аз смятам, че ролята на медиите като посредник е да дават реална оценка за всичко, което се случва в обществото, защото има събития, които са много интересни и които не винаги са свързани с партиите, които са в парламента, дори ако щете с обществени фигури. Понякога обикновените хора могат да дадат много по-интересни неща за останалата част от обществото, отколкото тези, които пък, които показват по телевизиите.

- Мисля, че този призив не трябва да е специално от ефира на бТВ, сигурен съм, защото отразяваме включително и протестите, които организира точно пък вашата партия. Кажете ми сега коментарът ви за шпионския скандал от изминалата седмица.

- Американски агенти се правят, че ловят руски агенти. Това е нашият коментар.

- Толкова прост?

- Да, държавата ни е изключително подвластна на САЩ и ние не сме суверенна държава. Управлявани сме абсолютно на ръчно управление от американското посолство. Лошото е, когато българските марионетки в стремежа си да се харесат на своите американски господари пренатягат пружините и те се скъсват. Мисля, че няма човек в нашата страна, който да вярва и да мисли, че това, което беше показано по телевизиите от страна на прокуратурата е нещо, което отговаря на истината. То е несериозно. 21 век 6 човека ще шпионират модернизацията на българската армия.

Един мой приятел се шегуваше по въпроса, че това е мисия невъзможна, защото те всъщност шпионират модернизацията на нещо, което не съществува. Къде е нашата армия? Вече е почти невъзможно да видиш български войник. Аз служих през 2002 г. в казармата във ВВС, тогава имаше поделения, имаше войници, които можеше да бъдат видени. Кажете ми кога за последен път сте видял човек в униформа, но не по официални тържества, където примерно да кажем има една или друга гвардейска рота или примерно някаква представителна част?

- Така просто на улицата.

- Именно, така че това е абсолютно измислен скандал, за който между другото после ще се плаща от всеки един от нас, защото обвинението идва от Военна прокуратура, а една част от хората нямат абсолютно нищо общо с военните. Т.е. военните нямат никакво право да разследват цивилни граждани, така че това ще ни струва после много пари в Страсбург. Няма да е първият подобен случай. За съжаление, ако така продължават нещата, и ако България продължава да бъде така зависима от САЩ и съответно нашите управляващи се опитват да се харесат по този изключително недостоен и унизителен начин, ще продължаваме да плащаме още.

- Споменахте за протести, които вие специално организирахте за мерките свързани с КОВИД-19, днес също данните са тревожни, но защо казахте, че здравната ни система е в колапс?

- Защото аз самият не знам къде отиват тези милиарди, които всеки един от нас плаща, плюс държавното финансиране, тъй като всички знаем, че осигуровките и парите, които плащаме ние са абсолютно недостатъчни. Къде отиват милиардите в здравеопазването, че в един момент се оказва така, че на практика, когато се получи малко по-сериозен казус, както е в момента, болниците започват да се задъхват. Освен това забелязваме, че ...

- /.../ в такъв казус далеч по-развити страни от нас, нали така.

- Аз гледам България в интерес на истината. И този аргумент - другите държави, не искам повече по никакъв начин да го коментираме, защото не искам да се сравняваме нито за доброто, нито за лошото. България трябва да гледа себе си в крайна сметка. В този случай дали примерно да кажем в съседните държави са се справили добре или зле мен не ме интересува. Вълнува ме това, че ние плащаме големи суми за здравеопазване, те стават все повече и повече. НЗОК получава все по-голямо финансиране, а резултатите са все по-трагични.

- Одобрявате ли мерките, които са предприети в момента за поредното затваряне?

- Категорично не. И точно заради това бяхме миналата седмица сред съорганизаторите на протест. Смятаме, че тези мерки убиват не само икономиката, те убиват нацията, убиват и държавата. И точно поради тази причина сме изключително против тях. Ако „Възраждане" управляваше в момента, нямаше да има затваряне, всички ограничителни мерки щяха да бъдат премахнати, а този така наречен Оперативен щаб, щеше да бъде разпуснат.

- Добре, но това е лесно да се каже. Ето, управлявате в момента. Разпускате всички мерки. Но се качва стремглаво броят на заразените, включително и на хората в болниците. И те са в невъзможност да обслужват и обгрижват всички пациенти. Тогава какво правите?

- Защо се качва броят на хората в болниците? Поради една или друга причина аз имам възможността да съм запознат със ситуацията в болниците, включително и преди няколко дни, когато синът ми пострада, трябваше да го водя в спешно отделение. Ситуацията там е следната и това ми го казват самите лекари - идват много хора, които имат позитивни тестове, но тъй като са изключително наплашени, защото непрекъснато и тук е вече между другото и вашата отговорност, която няма как да ви я спестя, по медиите непрекъснато се насажда страх, паника и психоза. Как едва ли не зараза, паника, пандемия, всичко останало. Това кара хората, когато получат, по една или друга причина са си направили теста и видят, че имат позитивен резултат, хората се страхуват и това е съвсем нормално. Обикновеният човек се плаши, защото му обясняват, че това е много смъртоносна болест и той предпочита...

- /.../ господин Костадинов.

- Не, аз няма как да го спестя. Разбирате ли, хора влизат в болница, просто защото са получили позитивен тест.

- Ние сме тези, които трябва да предупредят и да кажат, че има проблеми и те трябва да бъдат решени.

- Когато ходя по улиците на България не виждам този проблем, да ви кажа честно. Виждам хора, които ходят нормално.

- Ами вие /.../ по улиците тогава?

- Ходя, казвам ви преди два дена бях. Синът ми в момента е в болница след операция. И това, което ви казвам, ми го казват лекарите, не го казвам аз. И когато ги питам знаете ли какво ми казват?

- А говорили ли сте с хора с КОВИД?

- Да, и с такива хора съм говорил. Един наш член в момента е в болница във Варна с КОВИД. И знаете ли какво казаха лекарите - нашите шефове ги приемат, защото болничната пътека е изключително изгодна. Болниците станаха търговски дружества. Те имат интерес да превърнат пациентите в клиенти. И затова за тях е без значение дали човекът едва диша, защото има и такива случаи, вие сте прав. Или просто е получил позитивен тест и му няма абсолютно нищо.

- Всеки случай е различен. Но трябва да се пази човешкото здраве преди всичко. То е най-важното.

- Безспорно.

- Кажете сега, /.../ България, като казвате, че често сте по улиците на България, виждаме и по болниците. Накъде е пътят на България - към Русия или към НАТО?

- Пътят на България е единствено и само към България. Ние трябва да гледаме единствено и само българският национален интерес. Българският национален интерес диктува България да бъде силна, независима, обединена и благоденстваща държава. В момента НАТО...

- И все пак - Европа и НАТО или Русия?

- Ние сме в Европа от може би вече повече от 1400 г. Русия също е в Европа. Нека да не забравяме, че ЕС и Европа са две различни неща. И към настоящия момент ЕС в тази си форма и по този си начин действащ, представлява заплаха за европейската цивилизация. И ние като европейци и като най-старата национална държава в Европа, имаме дълг да направим така, че да не допуснем унищожаването на нашата традиционна европейска цивилизация.

- Преди малко обаче отговорихте конкретно, затова ви моля и сега за конкретен отговор - ЕС и НАТО или Русия? Защото в момента това са различни политики.

- Те са различни политики, обаче в настоящия момент България със спазването на да кажем една така наречена евроатлантическа солидарност, единственото, което постига е разрушаването на собствения си национален интерес.

- Ваша последна минута имате сега. Последна минута за личната си кауза, ако станете народен представител.

- Личната ми кауза е да направя така, че България след 10 и 20 г., защото ние трябва да гледаме не с един мандат напред, а с поколения напред, след 20 г. България да бъде просперираща, благоденстваща, независима, обединена държава, дори ако щете и по-голяма от днес. Държава, в която ние българите да вярваме. Неслучайно и нашият лозунг е „Повярвай в България". Ние смятаме, че нашата страна трябва да бъде една от най-развитие в Европа. Ние бяхме такава, просто трябва да го направим отново. Защото в крайна сметка всичко зависи от нас. Но има един малък проблем - не можеш да спасиш някой, който не иска да бъде спасен. Ако народът ни не го пожелае това нещо, няма как да стане. Ние от „Възраждане" вярваме в себе си. Призоваваме нашите сънародници да повярват също в себе си. Призоваваме ги на 4 април да гласуват с бюлетина № 5 за „Възраждане", за бъдещето на своите деца, за България и за да живее България.

- Добре. Много благодаря за това участие на Костадин Костадинов.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ПГУ

Много точно го е казал в заглавието...

24.03.2021 17:05:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.