• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бургаският мост свети в бяло, зелено, червено по повод 3 март

Бургаският мост свети в бяло, зелено, червено по повод 3 март

/КРОСС/ По повод 3 март Моста в Бургас ще бъде осветен в цветовете на националния трибагреник. Празничната програма предвижда провеждането на традиционни ритуали и няколко изложби при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Честванията ще започнат със заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България, отслужена в храм „Св. Св. Кирил и Методий" след това ще се състои ритуалът по издигане на националния, общинския и флага на ЕС.

„Привечер бургаския мост ще светне празнично. Това е възможно благодарение на монтираните по цялата дължина на съоръжението светодиодни прожектори. Символът на Бургас ще свети в бяло, зелено, червено!" , съобщи ръководителят на отдел „Култура" Петър Парушев.

През целият ден на 3 март ще бъдат поднасяни цветя и венци пред Паметника на руските освободители, паметната плоча на генерал Лермонтов и на паметника на Руския лазарет в Морската градина.

„По повод националния празник, от 13.30 часа в НХК ще бъде прожектиран първият български игрален филм „Под игото" - на режисьора Дако Даковски, сниман през 1952 година, съхраняван в архива на РБ „П. Яворов". Музиката за него е композирана от Филип Кутев. В същия час - 13.30 - в акваторията на Пристанище Бургас ще има демонстрационна гонка с участието на яхтклубовете „Порт Бургас" и „Черноморец Бургас". Техни лодки ще развеят в морето националния трибагреник и ще придадат допълнителна емоция на празника.", разказа още Парушев.

На 3 март експозициите на РИМ - Бургас и Художествена галерия „Петко Задгорски" ще работят при вход свободен. В галерията ще бъде експонирана фототипна изложба „Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. в гравюри на художници-кореспонденти" с творби от фонда на Художествена галерия - Стара Загора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.