• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Cadillac на ток

Cadillac на ток

/КРОСС/ От славната доскоро автомобилна империя на General Motors в Европа не остана (почти) нищо. Неотдавна това беше най-големият автопроизводител в света и заливаше Стария континент с достъпни модели на Opel, Chevrolet и луксозната бутикова марка Saab. Днес General Motors присъства само в някои европейски държави, където продава спортния автомобил Corvette и определени модели на Cadillac, съобщи „Труд бг".

В своята родина обаче американският концерн все още свири една от първите цигулки в автомобилната индустрия, а марката Cadillac се превръща в ракета носител на нови технологии. Последният пример е изцяло електрическият автомобил Cadillac Lyriq. Той е достоен наследник на позабравените пионери на General Motors в електрификацията Chevrolet Volt и Opel Ampera, а по отношение на дизайна продължава помпозната стилистика на марката.

Предната част на Lyriq е ефектна като светеща видеостена в центъра на Ню Йорк. Открояват се тесните LED модули на предните фарове и задните светлини. Интериорът е елегантен и подчертано американски. Пред пътниците се е ширнал 33-инчов цветен екран, пред който кабините на европейските автомобили изглеждат като радио будилник от 80-те години на миналия век.

Междуосието от 3,10 м осигурява вътрешно пространство, което за американските стандарти е компактно, а за европейските - разточително. Товарният обем е от 790 до 1720 л в зависимост от позицията на задните седалки. Със 17 високоговорителя, включително в извитите предни подглавници, автомобилът се превръща в концертна зала.

Като мощност електрическият модел на Cadillac не е шампион. Той излиза на пазара със задно предаване и 340 к. с. Следва появата на версия 4х4 с ресурс от 500 к. с. Батерията е с капацитет 100 киловатчаса и гарантира пробег от 500 км. Дългият 5 м и тежащ 2500 кг SUV автомобил ускорява за 5 секунди от 0 до 100 км/ч, а максималната скорост е ограничена на 180 км/ч.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.