• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 2 юни

Предстоящи събития на 2 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на служебното правителство.
***
София.
От 10.30 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски" на официална церемония президентът Румен Радев ще посрещне държавния глава на Португалската република Марсело Ребело де Соуза който ще бъде на официално посещение в България.
***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентите на България Румен Радев и Португалия Марсело Ребело де Соуза ще проведат среща „на четири очи".
***
София.
От 12.10 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентите на България Румен Радев и Португалия Марсело Ребело де Соуза ще дадат пресконференция.
***
София.
От 9.00 часа онлайн ще се проведе 12-ото издание на финансовия форум „Шумът на парите".
***
София.
От 11.00 часа на Базара на книгата пред НДК ще се състои дискусия на тема „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация".
***
София.
От 11.30 часа пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина Националната гвардейска част ще участва в тържествена церемония в памет на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
***
София.
От 12.00 часа пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.
***
Асеновград.
От 10.30 часа на паметника на Христо Ботев ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Асеновград.
От 11.40 часа пред паметника на Христо Ботев в парка до ОУ „Христо Ботев" ще се състои митинг-поклонение и литературна програма на НЧ „Родолюбие" по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Балчик.
От 19.00 часа пред Туристическия информационен център „Мелницата" ще бъде
официално открит 10-ият Международен хоров фестивал „Черноморски звуци".
***
Банско.
От 9.00 часа ще бъде отслужена св. литургия в храм „Св. Троица".
***
Белене.
От 10 00 часа на паметника на загиналите във войните в Парка на признателността ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Благоевград.
От 9.30 часа в Спортен комплекс ,,Пирин" ще се проведе инициативата
,,Спортен празник - Здрави и щастливи деца на Благоевград".
***
Благоевград.
От 11.00 часа на площад „Народни будители" ще се състои ритуал по поднасяне
на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо
Ботев и неговата чета.
***
Благоевград.
От 19.30 часа на пл. „Македония" ще се състои концерт на музикално училище
„Престо".
***
Ботевград./село Скравена.
От 21.00 часа в село Скравена тържествена заря-проверка по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Бургас
От 10.00 часа в кв. „Черно море" предстои тържествена програма по повод Деня на Ботев
***
Бургас.
От 11.30 часа на паметника на Христо Ботев в Приморски парк ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.
***
Бургас
В 12.00 часа утре при паметника на Христо Ботев в Морската градина на Бургас
ще бъде отслужена заупокойна молитва, последвана от военен ритуал и ритуал
за полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България.
***
Варна.
От 10.30 часа на паметника на Христо Ботев в Морската градина ще се състои
ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния
подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Видин
От 11.45 часа кметът на Община Видин Цветан Ценков, заместник-кметът и общински служители ще поднесат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в града.
***
Видин
От 10.30 часа в централната част на град Видин екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе открита приемна.
***
Враца./ връх Околчица.
От 11.00 часа на връх Околчица ще се проведе всенародно поклонение пред паметника на Христо Ботев по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на революционера и неговата чета.
***
Горна Оряховица.
От 11.40 часа пред паметника на Христо Ботев ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Добрич.
От 10.00 часа в Основно училище „Христо Ботев" ще се състои поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на революционера и неговата чета.
***
Калофер.
От 11.00 часа пред паметника на Христо Ботев ще се проведе митингпоклонение по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.
***
Кубрат.
От 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на революционера и неговата чета.
***
Кюстендил.
От 19.30 часа в парка пред Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се състои музикално-танцовият спектакъл „Възрожденски разкази" на ансамбъл „Чинари".
***
Петрич.
От 11.30 часа пред паметника „Загинали за Родината" ще се състои ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Пловдив.
От 11.30 часа на паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина ще се
състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от
героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Пловдив.
От 16.30 часа в сградата на Общината ще се проведат консултации за
сформиране съставите на секционните избирателни комисии.
***
Попово.
От 10.00 часа пред паметника на Таньо войвода ще се състои 36-ят поход „По пътя на четата на Таньо войвода".
***
Попово.
От 11.40 часа на Керчан баир при с. Априлово ще се състои поднасяне на венци
пред паметника на Таньо Стоянов.
***
Първомай.
От 20.30 часа в центъра на града ще се състои тържествена проверка-заря с участието на Оркестъра на Съвместно командване на специалните операции по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Разград.
От 9.00 часа в зала 308 на Общината ще се проведат консултации за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.
***
Разград.
От 11.30 часа в Градския парк ще се проведе тържествено честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
***
Русе.
От 11.30 часа на паметника на Свободата ще се състои ритуал по поднасяне на
венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Садово.
От 9.30 часа на ул. Дружба" 2 ще се състои Ден на фермера.
***
Свищов.
От 11.30 часа на паметника на Свободата ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев
и неговата чета.
***
Сливен.
От 11.30 часа на площад „Хаджи Димитър" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Смолян.
От 12.00 часа на паметника на Христо Ботев ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.
***
Стара Загора.
От 11.30 часа на паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Търговище.
От 11.30 часа пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола СимовКуруто ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета, а Духовият оркестър към Общината ще изпълнява патриотични произведения пред монумента.
***
Шумен.
От 12.00 часа на паметника на загиналите във войните шуменци ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Ямбол.
От 10.00 часа в двора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев" ще се състои традиционната церемония по честването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.