• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 30 ноември 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 30 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
09.00 ч. Народното събрание ще проведе Пленарно заседание.

***

София.
От 10.00 часа на пл. "Св. Ал. Невски" държавния глава Румен Радев ще посрещне президентът на Република Косово г-жа Вьоса Османи-Садриу с официална церемония. Тя ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

 

От 10.30 часа на "Дондуков" 2 двамата президенти ще проведат среща на "четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.

 

В 11.45 часа на церемония в Гербовата зала в присъствието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен медал на президента на Република Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR).

***

София.
10.00 ч. Служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.
В 8:30 часа до служебния вход на Народното събрание ще проведе протестна акция до сградата на Народното събрание в продължение на започналата през септември кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" и категоричното настояване за приемане на нов бюджет за 2023 г.

***

София.
На 30 ноември 2022 г. - сряда, от 18.00 часа в зала "Вяра" на Столична библиотека - площад "Славейков" № 4, ще бъде представена книгата: "Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски". Отец Евстати Янков е един от най-видните духовници на Българската православна църква през първата половина на ХХ век, който не само в Чепеларе, а и на много места в страната и чужбина, православните християни все още помнят и ревностно почитат като праведник и изповедник на светото Православие.

***

Бургас.
От 14.00 часа в спортна зала "Младост" Младежи от пет бургаски училища организират благотворителен турнир в подкрепа на свой съученик, който се нуждае от спешна операция

***

Бургас.
От 14.00 часа във фоайето на 2 етаж на Културен дом НХК ще бъде открита изложбата "От жълъд до вековно дърво"

***

Бургас.
От 18.30 часа в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" ще бъде представена книгата "Пивница ЩУРО СЕЛО" от Николай Илчевски

***

Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Дамата с камелиите" по Александър Дюма - син

***

Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Ревност" от Сам Бобрик. Постановка: Борислав Чакринов

***

Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера-Бургас ще запоне операта "Трубадур" от Джузепе Верди

***

Видин.
От 10,30 до 12,00 ч., екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе в заседателната си зала среща с общините от областта, представители на областната администрация и неправителствени организации на тема "Новите програми, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление за периода 2021-2027 г.".

***

Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***

Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита гостуващата изложба с творби на патрона на Великотърновската галерия - Борис Денев.

***

Смолян.
От 19:00 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян ще бъде представена премиерата "Изтървани ноти", част от трилогията "Изтървани ритми".

***

Стара Загора.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена стихосбирката "По мярка на духа" на Атанас Капралов, директор на Националния литературен музей.

***

Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои творческа вечер "80 години танцова драма "Нестинарка" с участието на Лили Големинова, Снежана Дескова, Силвия Томова, Анелия Димитрова и др.

***

Стара Загора.
От 19.00 часа в Културен център - Стара Загора ще бъде представена комедията "Лъжци по неволя" от Антъни Нийлсън.

***

Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен театър-Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Последният човек" от Веселка Кунчева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.