• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за 30 септември

Предстоящи събития в страната за 30 септември

/КРОСС/ *** София

От 8.00 до 13.00 часа, в кабинет № 218, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА специалисти ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане.

От 09.15 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за реабилитация на Стоян Заптиев.

От 9.30 часа на „Дондуков" 2 ще се проведе консултативна среща на тема: Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз.

От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за престъпление по служба на Евгени Крусев.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Симеон Танев, Добрин Добрев, Веселин Ранчев, Красимир Неделчев, Георги Георгиев и Катерина Халтъкова.

От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за молба на кумурилане на наказанията на Деян Иванов.

От 10.00 ч. в Областен информационен център - София на бул. „Витоша" № 99 Столична община организира официална церемония „Първа копка" във връзка с дейностите по проект „Обновяване и изграждане на социални заведения на територията на Столична община" - етап 1, за обект Кризисен център „Вяра, надежда и любов". От 11.30 ч. в район „Надежда", ул. „Свободна" № 30 Столична община организира официална церемония „Първа копка" във връзка с дейностите по проекта.

Информационна кампания „Сърце&Бъбрек". Направи връзка" започва в УМБАЛ „Св. Иван Рилски" по повод Световния ден на сърцето, който отбелязахме на 29 септември.

От 11.00 в зала „Проф. Марин Дринов", Институтът за изучаване на населението и човека при Българска академия на науките (ИИНЧ при БАН) ще представи отпечатания сборник материали по проекта „Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България".

От 11.00 часа Нов български университет открива своята 29-а академична година с тържествена церемония.

От 12.00 часа в зала "Рила" в хотел Балкан е предвидена пресконференция на Нейно кралско височество Дана
Фирас, принцеса на Йордания, и министър Николина Ангелкова във връзка с конференцията на тема: „Нови
културни маршрути в Дунавския регион".

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за длъжностно присвояване в особено големи размери на Магдалена Иванова, Анна Ланкова, Димчо Митев и Младен Младенов.

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Пламен Ганев, Ердинч Хаджиев, Костадин Костадинов.

От 14.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Кирил Георгиев.

От 15.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Николай Сирашки, Асен Макавеев, Мирослав Янакиев и Десислав Аврамов .

От 17.00 ч., в галерията на ул. „Оборище" № 5 Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова и посланикът на Индия у нас Н. Пр. Пуджа Капур ще валидират пощенска марка, посветена на Махатма Ганди.

От 17.30 в дворът на къща музей „П. К. Яворов" ще се проведе Ден на поезията и музиката.

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за длъжностно присвояване в особено големи размери на Магдалена
Иванова, Анна Ланкова, Димчо Митев и Младен Младенов.

*** Балчик

От 11.30 часа се откриват изложбите „Всичко се състои в нашите сдружени сили" и „Храм на понтийската майка на боговете - Кибела" в Съдебна палата във връзка с Дни на отворените врати в Районен съд - Балчик.

*** Благоевград

От 10:00 часа пред Учебен корпус № 1 ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет „Неофит Рилски". Преди началото на церемонията - в 9.50 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски.

*** Варна

От 10.00 ч. в Аулата на ИУ - Варна, ще се състои тържествено откриване на учебната 2019/2020 година за Колежа по туризъм.

От 11:00 часа в Областния информационен център- Варна на Община Варна, пл. „Св. Св. Кирил и Методий" (Козирката) във връзка с приключването на проект „Общуване без граници", финансиран по ОП „НОИР, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

*** Гоце Делчев

От 17.30 ч. в залата на Община Гоце Делчев ще се проведе Работилници за родители „Да пораснем заедно" по програмата на Уницеф за ранното детско развитие.

*** Добрич

От 10.00 часа ще се проведе XIII Регионален преглед на хората от третата възраст в Младежки център - Добрич.

От 19.00 часа ще се състои спектакълът „Боряна" в Драматичен театър „Йордан Йовков".

*** Каварна

От 16.00 часа Общински детски комплекс открива новата учебна година.

*** Кюстендил/ с. Гюешево

От 10.00 часа на ГКПП „Гюешево" стартира петата поред инициатива по международния проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията", в който участва Дирекция „Вътрешна сигурност" към Министерството на вътрешните работи.

*** Пловдив

На 30 септември в „Гранд Хотел Пловдив" /"Новотел Пловдив"/ в Пловдив ще се проведе Годишната среща на Съвета на регулаторите на Балканския Консултативен Форум /БКФ/.

В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу заместник-кметът на Община Куклен - Костадин П. и Надежда Минчева, обвинени за нарушения при обществени поръчки.

В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което д-р А. Н. обжалва условна присъда от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 1 година. Тя е призната за виновна от Хасковския окръжен съд за това, че в качеството си на лекар-ординатор-педиатър в Детско отделение към МБАЛ Харманли ЕООД, причинила смъртта на бебе, настъпила на 13.04.2014 год., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

В 13.30 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Рангелина Н. и Владимир К., обвинени в измама, свързана с потулване на дело за изнасилване.

От 18.30 ч. в културен център „Тракарт" ще бъде представят книгата „Присъдата" - документален разказ за страдащите от множествена склероза.

*** Смолян

Започва осмото издание на международния фестивал „Забранено за възрастни", които ще се проведат в Смолян и още 19 населени места от всички 10 общини в областта.

От 9.00 часа ще започне празничната божествена света Литургия в храм „Покров на Пресвета Богородица", съграден в двора на Архиерейското наместничество в Смолян. Тържественото богослужение е в чест на храмовия празник и ще бъде възглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Висарион - архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. В 11.00 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след това ще има благословена трапеза. От 18.00 ч., ще бъде отслужена празнична Вечерня с Петохлебие.

*** Стара Загора

От 19.00 часа ще се състои спектакълът „Нощно слънце" в Драматичен театър - Стара Загора.

*** Сливен

От 18.30 часа в Драматичен театър „Стефан Киров" ГЕРБ - Сливен ще даде официално начало на предизборната си кампания със специално събитие, представящо основните приоритети в програмата за управление на общината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.