• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 8.30 часа пред Паметника на незнайния войн държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще поднесат цветя по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

***
София.
От 10.00 часа държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция по повод Деня на Европа.

***
София.
От 9.00 часа пред Паметника на Незнайния воин лидерът на БСП - София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро, на Градския съвет и на районните организации на партията в столицата, общински съветници и народни представители, избрани от София, ще се поклонят и ще положат цветя по случай Деня на победата.

***
София.
От 9.30 часа на Паметника на Незнайния воин лидерът на БСП - София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро и на Градския съвет ще се включат в шествие на „Безсмъртния полк" по случай 76 години от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма.

***
София.
В 10.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро и на Градския съвет ще се поклонят и ще поднесат венци и цветя на Паметника на Съветската армия.

***
София.
От 8.10 часа на паркинга пред "Църна маца" представител на "Пътна полиция" - ГДНП ще даде информация, свързана с очаквания засилен трафик през деня по пътищата на страната.

***
София.
В 11.00 часа на Паметник-костницата на загиналите в Отечествената война в кв. „Лозенец" и на Паметника в чест на загиналите за Родината във Втората световна война в парк „Заимов" ще бъде отдадена почит към загиналите воини по случай 76 години от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма.

***
София.
От 17.00 часа в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийския духов оркестър по повод Деня на Европа.

***
Априлци.
От 9.00 часа в Новоселския манастир „Св. Троица" ще бъде отслужена св. Златоустова Литургия.

***
Асеновград.
От 9.00 часа в църквата „Свети Николай - Чудотворец" ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в двора на Военното поделение ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в Отечествената война по повод Деня на Победата над хитлерофашизма и Деня на Европа

***
Благоевград.
От 11.00 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод Деня на Европа и Ден на победата над нацизма.

***
Благоевград.
От 11.30 часа на пл. „Македония" и във фоайето на Народно Читалище „Н. Вапцаров-1866" ще бъде открита изложба и ще се състои концерт на читалищните художествени състави с участието на Европейски информационен център „Европа директно".

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Бургаската опера ще се състои концертът „Песните на Европа".

***
Варна.
От 9.30 часа от площад „Независимост" ще потегли маратон „Варна".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Не се гаси туй, що не гасне" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 11.10 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Играем Чехов" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Професията" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 14.20 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Кралят елен" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 16.20 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Индже" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 17.45 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Епопея" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще се състои церемония по закриване на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц" и награждаване на участниците.

***
Велинград.
От 10.00 часа в МБАЛ „Здраве" ще действа зелен коридор за ваксинация срещу COVID-19.

***
Добрич.
От 9.45 часа от центъра на града ще потегли шествие на „Безсмъртният полк" до Паметника на загиналите в заключителния етап на Втората световна война и Паметника на Съветската армия по повод 76 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Градски парк „Свети Георги" ще се проведе събитие под надслов „Караул на паметта" по повод 76 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.

***
Добрич.
От 10.30 часа на Паметника на Съветската армия ще се състои общоградско поклонение и полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война и на Паметника на Съветската армия.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представена постановката за деца „Таласъмът Тропалан".

***
Казанлък.
От 9.00 часа в манастира „Въведение Богородично" ще бъде отслужена Божествена св. Литургия.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в МБАЛ „Хигия" и МБАЛ - Пазарджик ще действат зелени коридори за ваксинация срещу COVID-19.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Стария град ще се проведе вторият ден от събитието Дефиле „Вино и гурме".

***
Своге.
От 10.00 часа в манастира „Седемте престола" ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представена постановката за деца „Червената шапчица".

***
Шумен.
От 9.30 часа на бул. „Славянски" ще се проведе ученическа лекоатлетическа щафета „Европа".

***
Шумен.
От 10.30 часа на площад „Кристал" ще се проведе награждаване на победителите от щафета „Европа".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще се състои военен ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод Деня на Европа и 76 години от победата над хитлерофашизма.

***
Шумен.
От 20.00 часа на откритата сцена в парк „Студентски" ще се състои празничен концерт по повод Деня на Европа под надслов „Нощ на европейската и световната музика".

***
Ямбол.
От 9.45 часа на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ще се състои програма с участието на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862" по повод Деня на Европа и Деня на победата.

***
Ямбол.
От 10.00 часа на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ще се проведе поднасяне на венци и цветя по повод Деня на Европа и Деня на победата.

***
Ямбол.
От 11.00 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се проведе празничното матине на Камерен оркестър „Дианополис" с участието на гост-диригент Григор Паликаров и гост-музикант Цвета Паликарова (флейта).

***
Ямбол.
От 13.00 часа в Музея на бойната слава ще се състои концерт на Вокална група за руски песни „Пятница 13".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.