• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Предстоящи събития в страната на 14 ноември 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 14 ноември 2022 г.

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа Селин Гауер, генерален директор и ръководител на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия, ще посети База София на Националния STEM Център (бул. "Драган Цанков" 21А) заедно със заместник-министъра на образованието и науката Надя Младенова и вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов. На място ще бъдат направени кратки изявления за медиите.

***

София.

От 10.00 часа в залата на 7-ми етаж в Министерство на образованието и науката ще бъде представено новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България.

***

София.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Вродени сърдечни малформации при възрастни - проблеми и решения"

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "ФГУ и Столична община в диалог с гражданите". Представяне на Алгоритъм за организиране и провеждане на обществени обсъждания.

***

София.

От 18.00 часа в Литературен клуб "Перото" в НДК, Бюрото на Европейския парламент организира дискусия на тема "Нерешеният казус на демокрацията: изборна умора". Събитието се организира в рамките на кампанията "Заедно за ЕС" на Европейския парламент, която цели изграждането на паневропейска общност, насърчаваща гражданското общество да участва в демократичния процес.

***

София.

От 18.00 часа Evolution Engineering Ви кани на откриване на футуристичната изложба "Аrt behind Evolution", представяща творчество, включващо графичен дизайн, анимация и други визуални подходи. Съвременното изкуство ще бъде изложено в уникалната по рода си Галерия +359.

***

София.

От 18.30 часа в пространство Swimming Pool на покрива на емблематична за модернизма сграда на арх. Васил Василев ще се състои прожекцията на новите епизоди, съпътствана от дискусия с режисьорите Андрей Гетов и Яна Алексиева и водещите експерти в областта на архитектурния модернизъм д-р арх. Любинка Стоилова и Васил Макаринов. Събитието ще се излъчва онлайн на живо на страниците на Моно Колектив в YouTube и Facebook.

***

Варна.

От 09.30 часа пред Областна администрация Варна (ул. Преслав 26) ще се проведе протестен перформънс срещу изгарянето на отпадъци и участниците в срещата ще коментират плановете за нови инсталации за горене на отпадъци и отражението им върху качеството на въздуха.

***

Варна.

От 11.30 часа на народните представители от ПГ на ГЕРБ /СДС Павел Христов, Красен Кралев, Славена Точева и адв. Бранимир Балачев в централен офис на ПП ГЕРБ - Варна на ул. "Сан Стефано" 22 . Темите са актуалната политическа ситуация, питания на варненските депутати до служебния

кабинет, както и последните решения на ОбС за важни проекти на Варна.

***

Варна.

От 13.30 часа в пресклуба на БТА в гр. Варна сдружение "Граждани +" ще проведе пресконференция, в която ще представи работата си по проекта "Новите граждани на България". Проектът цели да подпомогне реалното въвличане на украинските бежанци в обществения живот, да ги насърчи и овласти да се чувстват равностойни и полезни участници в социалния и културен живот на населените места и региони, където пребивават.

***

Добрич.

От 10.00 часа, в Бизнес залата на Община град Добрич, ет. 1, екипът на ОИЦ - Добрич ще проведе информационно събитие за проактивна работа с медиите. По време на събитието ще бъдат анонсирани Общата кампания на Мрежата от ОИЦ за 2022 г., посветена на новите програми на България, съфинансирани от ЕС за програмен период 2021-2027 г. и предстоящи информационни срещи в общини в област Добрич.

***

Добрич

От 09.40 часа в Зала 4 на Младежкия център започва клас по музициране - "Ние и музиката"

***

Добрич

От 11.15 часа в Интерактивната зала на Регионална библиотека "Дора Габе" е началото на Литературна викторина "Какво знаем за Пипи Дългото чорапче и нейната създателка?" по повод 115 години от рождението на Астрид Линдгрен /1907-2002/ с участието на възпитаници на СУ "Петко Р. Славейков"

***

Добрич

От 12.00 часа в Зала 3 на Младежкия център ще се проведе неформално обучение на тема "Кариерно ориентиране" по проект "Младежки център Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

***

Добрич

В Регионална библиотека "Дора Габе" в сектор "Книгозаемане" до 18 ноември може да бъде разгледана витрина по повод 100 години от рождението на Кърт Вонегът, американски писател, романист и сатирик /1922 - 2007/

***

Добрич

Във фоайето на Младежкия център е подредена благотворителна изложба на рисунки със спрей, дарени от младежи за Кампанията в помощ на Емо Ангелов

***

Карлово.

От 12.30 часа в комплекс "Старинно Карлово" ще се състои откриваща пресконференция, на която ще бъде представен проекта "Калиграфия.бг".

***

Плевен.

От 09.30 часа в хотел "Ростов", гр. Плевен, сдружение "Аутизъм днес" организира Трета международна конференция за аутизма и Форум на качеството на социалните услуги в България, под патронажа на Вицепрезидента на Р България - г-жа Илияна Йотова.

***

Русе.

От 09.00 часа в сградата на Съюза на слепите на ул. Митрополит Григории ще се правят безплатни кръвни изследвания за диабет и специализирани часовници за хора с увредено зрение е поредното дарение на дамите от Лайънс клуб "Сексагинта приста" към членовете на Съюза на слепите-Русе.

***

Смолян.

От 09.30 до 14.00 часа в сградата на РЗИ, по повод Световен ден за борба с диабета - 14 ноември, Регионалната здравна инспекция и сдружение "Ръка за ръка срещу диабета" организират безплатно измерване на нивото на глюкоза в кръвта. Изследването ще се проведе на самия ден с глюкомер, а резултатът ще бъде отчетен веднага.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.