• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за 18 юни

Предстоящи събития в страната за 18 юни

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа в зала 3 на НДК комисиите по европейските въпроси на парламентите на ЕС ще обсъдят интеграцията на Западните Балкани, бъдещето на Кохезионната политика и Европейския стълб. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие срещата. Приветствие към участниците ще отправи президентът на Република България Румен Радев. В 14.00 часа председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс ще дадат пресконференция в зала 6 на НДК.

***
Ловеч.
От 11.00 часа в Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф І" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще връчи дипломите на зрелостници от учебното заведение.

***
София.
От 10.00 часа в залата на 4 етаж в МОН заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в представянето на дейностите по проект „Ученически практики - Фаза 1" по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
Созопол.
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в седмата Международна конференция по картография и ГИС

***
София.
От 9.30 часа 19 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу В.П. и Ю. Д. по обвинение за представяне на невярно заключение от лицензиран оценител или одитор за Царските конюшни, чл. 219 НК.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Петър М., Адам П., Любомир Д., Росен А. и Юлияна Ц.

***
София.
От 10.30 часа 18 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу И. С., обвинен за престъпление против реда на управлението, чл. 269, ал.1 НК.

***
София.
От 11.30 часа в офиса на Музикаутор ще бъдат представени подробности около Сесия 2108 на Културния фонд на Музикаутор.

***
София.
От 13.30 часа 30 състав на Софийския градски съд ще има разпоредително заседание по делото срещу М.Б. и В.К., обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК, чл. 206 НК.

***
София.
От 16.00 часа в НЗОК ще се проведе среща между институциите, лъчетерапевти и пациентски организации за изчистване на напрежението и гарантиране на лечението на пациентите, както и обсъждане на механизми за контрол от страна на НЗОК.

***
София.
Във фоайето на Централната сграда на БАН ще бъде представена изложба, посветена на 30-годишнината от полета на Александър Александров по научната програма „Шипка".

***
Благоевград.
В 09.30 часа в сградата на Община Благоевград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с кмета на града д-р Атанас Камбитов. В 10.15 часа в общинския офис на партията на бул. „Св. св. Кирил и Методий" ще започне срещата на Цветанов с новото общинско ръководство на ГЕРБ в Благоевград. В 12.00 часа в конферентната зала на хотел „Лъки-Банско" е предвидена среща на Цветан Цветанов с кмета на Община Банско Георги Икономов и с общинското ръководство. Час по-късно в общинския офис на ГЕРБ-Разлог, намиращ се ул. „Възраждане" 16, ще започне срещата на Цветанов с ръководството на партията в Разлог. На срещата ще присъства и кметът на Разлог инж. Красимир Герчев. В 16.00 часа в Гърмен ще започне срещата на председателя на ПГ на ГЕРБ с общинските партийни ръководства на Сатовча, Хаджидимово и Гърмен. Разговорът ще се проведе в заседателната зала на Община Гърмен. За 18.00 часа е насрочена среща с актива на ГЕРБ в община Гоце Делчев. Събитието ще се проведе в партийния офис в града.

***
Бургас.
От 10.30 часа Хотел „Милано" ще се състои закриваща пресконференция в рамките на проект CB005.1.22.166 "Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти".

***
Варна.
От 10.00 часа в арт-салон на Радио Варна ще се проведе пресконференция, посветена на Седмицата на водното спасяване и 90 години от създаването на първата професионална водноспасителна команда във Варна. Организатори на събитието БЧК и Община Варна.

***
Варна.
От 11.30 часа на Южния плаж ще бъде направена демонстрация по водно спасяване и оказване помощ на пострадал.

***
Варна.
От 13.30 часа в централата на БСП на ул. „Македония" 33 - Проф. Анелия Клисарова, народен представител от ПГ „БСП за България", заместникпредседател на комисията по образование и наука, и член на комисията по здравеопазване ще приема граждани.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в конферентната зала на стадион „Ивайло"„Етър" ще даде пресконференция в понеделник по всички актуални въпроси, касаещи клуба.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Общински детски комплекс НЧ „Напредък 1911" - Шемшево, представя годишен концерт на детска театрална трупа „Дионисий" и балетно студио „Балетино".

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови -2002" / Летен театър/ ще започне Годишен концерт на съставите при НЧ „Братя Грънчарови 2002".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Еко лято 2018 - спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на басейн.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „ Дора Габе" ще бъде представена Пътуваща изложба „Книги, посоки, публики" на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" по повод 140 години от основаването й и Българското председателство на ЕС.

***
Добрич.
От 18.30 часа на Сцена на пл. „Свобода" ще се проведе Международен фестивал „Слънчева България".

***
Ловеч.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" - Ловеч ще бъде открита гостуващата изложба на Националния литературен музей „Вэтърсене на хармонията" - разказ за жизнения и творчески път на писателя и учен Димитър Димов.

***
Провадия.
От 15.00 часа в 204 в сградата на Общинска администрация Провадия ще се проведе встъпителна пресконференция по Проект BG16RFOP001-2.001-0025-C02 „Повишаване на енергийната ефективност в общинскаэобразователна инфраструктура - ОДК Провадия".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Венцеслав К., с повдигнато обвинение в това, че умишлено е умъртвил повече от едно лице, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел.

***
Пловдив.
От 09.45 в зала в зала 1 на Апелативен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Надо Н., признат за виновен в това, че с товарен автомобил е осъществил контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП "Капитан Андреево" в съучастие с Георги С. Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Стефан И., обвинен в това, че е държал повече от три археологически обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

***
Пловдив.
От 10.30 часа ще се проведе редовната пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 11.00 часа във фоайето на Дома на културата ще бъде открита фотоизложбата „21 август 1968: Краят на Пражката пролет".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Пета аудитория на МУ-Пловдив на бул. „Васил Априлов" 15А ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)", който започва работа в Пловдив.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите, както следва: Даниела Дженева, от 17:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул."Академик Петър Динеков"№ 1А; Спартак Николов I Вихър Захов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5; Вера Тоскова, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91; Александър Радев, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул."Прага" № 2; Атанас Узунов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А; Ели Гатева, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91.

***
Пловдив.
Народните представители от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани от избирателния си район: Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в 44-тото Народно събрание - от 16.00 в централния офис на ГЕРБ - Пловдив, на бул. „Марица" 91; Димитър Лазаров - председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и член на Комисията по правни въпроси - от 16.30 часа в партийния офис на ГЕРБ на улица „Прага" 2; инж. Атанас Ташков - член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44-то Народно събрание - от 16.00 часа в партийния офис на ул. „Стефан Стамболов" № 21; Спас Гърневски - заместник-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика - от 16.00 в офиса на ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5.

***
Русе.
От 15.30 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе извънредно заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия. Поводът са констатираните четири огнища на Африканска чума по свините в община Тулча, Румъния.

***
Сливен.
От 09.30 часа в офиса на ГЕРБ в Сливен на адрес: ул. "Цар Освободител" № 17 общинските съветници от ГЕРБ - Сливен Георги Стоянов и Керанка Стамова ще проведат приемна за граждани.

***
Смолян.
В 14.30 часа на пл. „Свобода"-Стар център ще бъде даден старт на велосипедното състезание „Обиколката на Смолян", посветено на 58-ата годишнина от обявяването на обединения град Смолян. От 17.00 часа на площад „България" - Амфитеатъра ще има концерт на Общинския духов оркестър. В 18.00 часа ще бъдат наградени победителите във велосипедното състезание „Обиколката на Смолян". От 18.30 часа започва празничния концерт, посветен на Обединения град. В него ще вземат участие танцьори, певци, изпълнители и гайдари от читалищата „Христо Ботев", „Балкански просветител", „Орфееви гори" и „Кирил Маджаров".

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде представена изложба на художника-маринист Ангелина Недин.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69, ще се състои лятна детска академия - „Виртуални екскурзии по картата на България": Най-старите дървета в България.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се състои Пресконференция на Педагогическия факултет в Тракийския университет.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои Съвместна изложба „Напук на всички възможности".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър бъде представена „Полет над кукувиче гнездо", драматизация Дейл Васерман, по романа на Кен Киси.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Консулативния съвет.

***
Ямбол.
От 11.00 часа пред Народно читалище „Зора - 1945" ще бъде даден старт на строително-монтажните дейности за ремонт и реконструкция на ул. „Преслав" в Ямбол. В официалната церемония по първа копка участие ще вземе кметът на Община Ямбол Георги Славов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.