• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната на 21 октомври 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 21 октомври 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 09.20 часа в зала 3 на НДК ще се проведе национален форум "Училищата с иновации за бъдещето", организиран от МОН. Ще бъдат отличени учители от цялата страна за принос в иновациите.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на МВнР, заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиите.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба БТА, ще се проведе Пресконференция с международното жури на Синелибри

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерството на иновациите и растежа на адрес: ул. "Княз Александър I" 12, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще се срещне с представители на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представители на пчеларите, на производителите на плодове и зеленчуци и биопродукти. На срещата ще присъстват още зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков и експерти от министерството, както и представители на Българската банка за развитие. Сред срещата, в 13.40 часа, ще има изявление за медиите.

***
София.
От 14.00 часа в аулата на катедра "Икономика" на Стопанския факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" ще бъде представена колективна монография "Предизвикателства пред българската икономика по пътя към членство в еврозоната", по повод 120 години от създаването ѝ. От 16.00 часа ще започне и тържественото заседание.

***
София.
От 18.30 часа ще се открие международната изложба Sofia Art Projects: Руини и империи на Ларгото. Откриването ще бъде съпътствано от музикален пърформанс на младия български артист и музикант Мартиан Табаков.
***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе пресконференция по повод церемонията по награждаване на победителите в конкурсната програма на Синелибри 2022. В рамките на церемонията председателите на съответните журита ще връчат наградите на победителите в три конкурса: международния конкурс за пълнометражен игрален филм, конкурса за документален филм и състезанието за дизайн на костюми в съвременното българско кино.

***
София.
От 19.00 часа в зала "България", цветна и вълнуваща програма ще представи Симфоничният оркестър на БНР.

***
Благоевград.
От 09.30 часа ще се проведе брифинг във връзка с конференция, която ще събере лидерите от високотехнологичния сектор у нас. Тя е организирана от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, в партньорство с Община Благоевград. Срещата с медиите ще бъде в Американския университет в зала Aspire (до книжарницата в сграда Студентски център "Америка за България").

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала "22 септември" кметът Илко Стоянов ще даде пресконференция по теми, свързани с развитието на Благоевград.

***
Варна.
от 10.00 часа в Зала "Север , ет.2 в сградата на Археологическия музей, ще се проведе
пресконференция с участието на проф. Овчаров и Младен Станев от "Асоциация на българите по света".

***
Добрич.
От 11.30 часа в Националния пресклуб на БТА в Добрич ще се състои пресконференция на фондация "Добруджа - история, традиции, култура". Екипът на фондацията ще представи дейностите по проект "Фестивал на занаятите в АЕМО "Стария Добрич", финансиран от бюджета на Община град Добрич по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза местната общност.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в офиса на Областен информационен център ще се проведе работна среща за представяне на актуални и предстоящи възможности за финансиране на бизнеса с европейски средства.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция по повод началото на курс "Визуална журналистика" - нова инициатива на Народно читалище "Съгласие 1869". Участвие в пресконференция ще вземе ръководителят на курса Любомир Бенковски - Бенджи.

***
Сливен.
От 19.00 часа в голямата зала на Драматичен театър "Стефан Киров", ще бъде представен спектакълът "Между девет планини" на ансамбъл "Пирин". Събитието е част от програмата за Димитровден, празника на Сливен.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в с. Братя Кунчеви ще се проведе празник на село Братя Кунчеви

От 11.00 часа в Зала 5, ет. 1 съвместно с Районна прокуратура - Стара Загора, РЗИ - Стара Загора и с участието на психиатъра д-р Иван Добринов ще се проведе среща-разговор с ученици от 11 клас от ГПЧЕ "Ромен Ролан", ПГЕТ "Георги Раковски" и ПГМТТ "Никола Йонков Вапцаров", на тема "Управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески", ще се състои представяне на новия брой на сп. "Птици в нощта".

***
Хасково.
От 19.00 часа в ОНЧ "Заря-1858" ще бъде поставена постановка на Драматичен театър Пловдив "Уют" с участието на Камен Донев

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.