• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития на 11 май

Предстоящи събития на 11 май

/КРОСС/ ***
Дряново/с. Керека.
От 11.00 часа на площада пред Народно читалище „Напредък - 1884" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на честването на 400-годишнината от възникването на село Керека.

***
София.
От 09.00 часа в театралната зала „Алма Алтер" на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе вторият тур на националното състезанието по правопис „Пазим езика си" за V и за VI клас.

***
София.
От 09.00 часа в Дом на Културата „Борис Христов" ще се състои Научна конференция "Екологията - начин на мислене".

***
София.
От 9.30 часа на игрищата на Националната футболна база „Бояна" ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации.

***
София.
От 09.30 часа в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще бъде отслужена Архиерейска св. Литургия.

***
София.
От 11.00 часа в зала ,,Триадица" ще се проведе ученически шампионат по гимнастика-зона София, който е завършек на проекта ,,Гимнастиката-здраве и красота за нашите деца".

***
София.
От 11.00 часа в Историческия музей ще се проведе Ден на специалност „Български език и история".

***
София.
От 11.00 часа в Общински културен институт Дом на културата „Искър" (бул. „Кръстю Пастухов" №23) ще се проведе Инициативата „Съкровищата на София - мултижанрови събития за деца".

***
София.
От 12.00 часа в Централния Военен клуб ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени темите и резултатите от Първата научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания.

***
София.
От 14.00 часа в София Тех Парк, сградата на Иновационен форум „Джон Атанасов", зала Нетера Космос, ще се състои премиерата на най-новата книга на испанския полярник и писател Хавиер Качо „Аз, Фрам".

***
София.
От 17.00 часа в Софийската опера и балет Зонта интернешънъл клуб „Света София" ще отбележи своя 100-годишен юбилей.

***
Благоевград.
От 10.00 часа пред зала „22 септември" ще се проведе инициативата „Лекоатлетически маратон - Благоевград".

***
Бургас.
От 10.00 часа пред Пантеона и на паркинга на големият търговски обект на
ул. „Янко Комитов" 8 ще се проведе инициативата „Книги за смет".

***
Бургас.
От 10.00 часа устието на река Ропотамо ще бъде почистено от доброволци от VІІІ, IX и X клас на Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелински". Почистването е организирано от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас по повод 22 май - Международния ден на биологичното разнообразие.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експоцентър „Флора" ще се проведе фестивалът „Бургас твори".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експоцентър „Флора" ще се проведе часът на Галерия Вест - „Вълшебството на цветовете". Събитието е част от фестивала „Бургас твори".

***
Бургас.
От 11.00 часа в близост до експоцентър „Флора" са организирани танци с участието на ТА „Здравец" - Камено, фолклорна формация „Зеленика" с ръководител Мария Маркова Халачева към Центъра за млади таланти - Бургас, Габриела Тасева, Виктор Митев и Жаклин Димитрова. Събитието е част от фестивала „Бургас твори".

***
Бургас.
От 17.30 часа на открита сцена до „Часовника" ще се проведе концерт на професионален фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев".

***
Бургас.
От 17.30 часа пред сградата на Община Бургас, родителите ще излязат на мирен протест против Стратегията за детето 2019-2030.

***
Бургас.
От 18.30 часа в експоцентър „Флора" предстои прочит на поезията на Елка Стоянова, Ажда Чаушева, Наталия Димитрова, Яна Вълчева, а към тях ще се присъединят музикантите Ксения Каролева, Марко Маджаров, Тодор Тодоров, както и актьорът Тони Минасян. Събитието е част от фестивала „Бургас твори".

***
Варна.
От 13.00 часа в Концертната зала на Младежки дом - Варна ще се състои премиерата на книгата „Където морето докосва брега".

***
Варна.
От 17.30 часа пред сградата на Общината ще се протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 г.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа от Владишкия мост в кв. „Асенов" ще се проведе първия дял на кампанията „Движи се и победи" - поход от Велико Търново до хижа „Божур".

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 10.00 до 14.00 часа в Парк Хотел Арбанаси браншови организации от 18 държави от Европа и Централна Азия ще се включат в международната кръгла маса, която е част от Осми Национален събор на овцевъдите в България.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий ще се проведе отбелязване на Патронния празник на Великотърновския университет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в читалище „Искра" театър „Весел" представя: „Пинокио" - детски куклен спектакъл.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа на пл. „Майка България" ще се проведе протест срещу „Национална стратегия за детето 2019-2030г.".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в НЧ „Напредък-1869" ще се проведе областен етап на VI-ия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце" 2019 година.

***
Каварна.
От 14.00 часа на Стадион „Калиакра" ще се състои Футболна среща от Европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 годннн Холандия-Англия.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „20-ти юли" ще се проведе „Да изиграем едно българско хоро" с участието на детските градини от община Карлово, Организатор - ДГ „Слънце".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Рилския манастир в Рилския манастир МОН ще отличи директори с наградата „Св. Иван Рилски" в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий на 11 май.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Възрожденското училище ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на сдружение „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Ловеч.
От 09.45 часа в Многофункционална спортна зала в ПЕГ „Екзарх Йосиф І" ще се проведе открит отборен и индивидуален турнир по тенис на маса.

***
Перник/с. Мещица.
От 10.00 часа пред читалището в с. Мещица ще се проведе XI Национален детски фолклорен конкурс "Дай, бабо, огънче".

***
Перник.
От 10.00 часа в библиотеката на НЧ "Елин Пелин - 1903 г." ще се проведе
„Ден на отворените врати" - по повод професионалния празник на библиотекарите.

***
Перник.
От 17.00 часа ще се проведе Празник на кв. „Тева".

***
Перник/ с. Дивотино.
От 17.00 часа ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", с. Дивотино, ще се проведе патронен празник на училището.

***
Петрич/с. Кромидово.
От 18.00 часа пред винарска изба Орбелус, с. Кромидово, ще се проведе Третото издание на Орбелус Ритъм & Вино.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в сградата на БЧК-Пловдив ще се проведе областно състезание на ученическите екипи по първа долекарска помощ.

***
Пловдив.
От 10.00 часа брега на река Марица срещу остров Адата ще се проведе екологичен образователен семинар „Да осиновим Адата".

***
Пловдив.
От 10.00 в парк „Лаута" над 4000 участници ще се включат в 4-тото издание на Народен събор „Пловдив".

***
Пловдив.
От 11.00 часа Тракийско Дружество „Войвода Руси Славов" ще почете паметта на своя патрон на гроба му на Централните гробища в Пловдив

***
Пловдив.
От 14.00 часа на сцената на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков" - Пловдив ще се проведе традиционният фолклорен фестивал „Нашите корени".

***
Пловдив.
От 17.00 часа в зала „Библиотека" на Тракийски културен дом Пловдив" ще се състои авторският поетичен моноспектакъл „Пътеки към Душата на България" на поетесата и актрисата Тоня Борисова, родственица на Захарий Стоянов.

***
Симитли/с. Полето.
От 08.30 часа църквата „Св. Кирил и Методий" в село Полето ще отбележи храмовия си празник.

***
Сливен/ с. Селиманово.
От 10.00 часа в центъра на селото започва ХI конкурс-надпяване „С песните на Йовчо Караиванов".

***
Смолян/с. Смилян.
От 10.00 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - село Смилян ще се състои Тържествен концерт по случай 100 години от създаването на училището.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа пред спортна зала „Иван Вазов" градът ще бъде част от Еврокоридор №8, по който тича ултрамаратонецът Красимир Георгиев.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа на спортните игрища зад Централна поща ще бъде даден старт на традиционните Работнически игри.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа от парк „5-ти Октомври" до парк "Артилерийски" членовете на група Не на стратегията на детето 2019-2030 - Стара Загора и Възраждане Стара Загора организират протест и походно шествие под мотото „При мама и тате ми е най-добре!".

***
Чепеларе.
От 15.00 часа в Чепеларе ще се проведе „Веселие в Чепеларе - празник на хората".

***
Шумен.
От 09.30 часа в СУ „С. Доброплодни" ще се проведе състезание по краснопис и правопис.

***
Шумен.
От 10.30 часа пред сградата на Община Шумен ще се състои тържествен ритуал по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен.

***
Шумен.
От 11.00 часа пред Драматично-куклен театър „В. Друмев" ще се състои постановка за деца от Панайот Цанев „Книжки сладкодумки".

***
Шумен.
От 11.30 часа на открита сцена, пл. „Освобождение" ще има шоу за деца, анимации, игри.

***
Шумен.
От 16.00 часа часа от пл. „Кристал" до Община Шумен ще се състои дефиле на мажоретни състави и откриване на Фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник".

***
Шумен.
От 18.15 часа пред Драматично-куклен театър „В. Друмев" ще се състои откриване на Театралния фестивал „Нова българска драма".

***
Шумен.
От 19.00 часа на открита сцена, пл. „Освобождение"ще се състои празничен концерт на група Фанданго, с участието на формации на Младежкия дом и СУ „С. Доброплодни".

***
Ямбол.
От 13.00 часа на пистата край село Тенево ще бъде даден стартът на състезателните игри на Националния мотосъбор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.