• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 10 декември

Предстоящи събития в страната за 10 декември

/КРОСС/ *** София

От 9.30 часа в „София Хотел Балкан“, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в конференция на тема "Перспективи и предизвикателства пред педагогическото образование през 21 век“.

От 09.30 ч в зала 6 на НДК, заместник-министър Карина Ангелиева ще участва в международна конференция на тема „Научноизследователски инфраструктури на бъдещето – синергия, устойчивост, интелигентен растеж и социално въздействие“.

От 09.30 часа – 2 състав на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 2746/2019 г. срещу Мария и Свилен Велеви (чл. 116 НК)

От 09.30 часа в зала 6 на НДК, ще се проведат Годишните награди Global Tech Summit Technology Awards.

От 10.00 часа в зала „Сердика“, София хотел „Балкан“, ще се проведе международна конференция: „Публично-частно партньорство в сферата на Киберсигурността: инвестиционни политики“.

От 10.00 часа от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие Ден на отворените врати при омбудсмана.

От 10.30 часа в Зала 2 на ул. „Акад. Георги Бончев“ бл. 25А, президентът Румен Радев ще се запознае с научните резултати, проектите и научната инфраструктура на Института по информационни и комуникационни технологии на Българска академия на науките.

От 11.00 часа в библиотеката на „Дондуков 2“ вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс ще представят пред медиите инициативата „Посланик за един ден“.

От 11.00 часа в зала „Запад“ на Народното събрание, ще се проведе среща-разговор на тема: "Пътна карта на детското щастие".

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Асоциацията на дружествата за здравно застраховане /АДЗЗ/ ще проведе пресконференция на тема: „Здравеопазване и пазар – резултати“.

От 11.00 часа в зала "История на книгата", I-ви етаж на НБКМ, ще се проведе пресконференция, посветена на постиженията на Националната библиотека през 2019 и 141 й рожден ден ще вземат директорът на НБКМ доц. д-р Красимира Александрова, тримата заместник-директори и членовете на Обществения съвет акад. Антон Дончев, Кирил Вълчев "Дарик" радио, адвокат Красимир Недев, емблематичният глас на БНР Божана Димитрова и др.

От 11.30 часа – 24 състав на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 4328/2019 г. срещу Викторио Александров (чл. 116), обвинен за убийството на жена си и детето си.

От 12.00 часа в литературен клуб „Перото“, НДК, ще се проведе дванадесетата церемония по връчване на годишните правозащитни награди на Българския хелзинкски комитет „Човек на годината”.

От 12.00 часа, в централния офис на КРИБ, ще се проведе пресконференция във връзка със стартиралия на 1-ви октомври 2019 г. проект на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - КРИБ гласът на българския бизнес“ с наименование: „Разработване на нов модел за управлението на човешките ресурси с цел развитие на устойчив социален капитал“.

От 13.00 часа Националният дворец на децата отваря врати за изложба на детски творби „Аз и Детското полицейско управление“.

От 13.30 часа в Дома на Европа, ул. "Георги С. Раковски" № 124, ще се проведе кръгла маса на тема: "European Green Deal и новите климатични политики - присъда или нова надежда за българската индустрия и енергетика?".

От 14.00 часа в Националния археологически институт с музей при БАН президентът Румен Радев ще участва в 9-тата Годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки и ще ги поздрави за постиженията им през изминалия състезателен сезон.

От 14.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ се отварят офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за околовръстен път на гр. Пловдив.

От 15.00 часа в конферентната зала „Европа II“ на“ Рамада“ Хотел-София, ще бъде представена на иновативната система за рехабилитация във виртуална реалност –Neuroforma.

*** Благоевград

От 10.30 часа в конферентната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

От 12.00 часа ще се проведе пресконференция на кмета на града.

*** Бургас

От 12.10 часа в зала № 2 на Апелативен съд – Бургас съдия Вълкова ще даде традиционния за края на годината брифинг по актуални за правосъдието теми.

От 12.30 часа в Апелативен съд – Бургас административният ръководител на съдия Деница Вълкова ще открие изложбата „Информирани срещу „ало“ – измамите“, по повод Международния ден за правата на човека.

*** Видин

От 11.30 часа в пространството около катедралния храм „Св.Димитър“, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще присъства на откриването на „Алея на елхите“ във Видин. Инициативата е на Регионалното управление на образованието и се реализира със съдействието на Община Видин.

*** Варна

От 10.00 часа омбудсманът Диана Ковачева и ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров ще подпишат споразумение за сътрудничество, а от 11.00 часа доц. д-р Ковачева ще изнесе публична лекция на тема „Ролята на омбудсмана за защита на основните права“.

От 10.30 часа в Община Варна ще се проведе пресконференция по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

От 11.30 часа в Арт-салон на радио „Варна“ ще се проведе пресконференция на „Демократична България” – Варна на тема: „ Новият управленски мандат във Варна? Реалности и „схеми”.

От 12.30 ч. омбудсманът Диана Ковачева ще проведе изнесена приемна за граждани в Областната управа.

*** Кюстендил

От 14.00 часа в залата на Общината, ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.

*** Плевен

От 11.00 ч. на пл. „Възраждане“ ще се проведе тържествен ритуал по повод 10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение.

*** Пловдив

В 9.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димчо Темелков – бивш началник на полицията в Асеновград, обвинен, че не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта и правата си – като деянията е извършил с цел да набави за себе си облага – повишаване на оценката му като ръководител на РУ „Полиция“ – гр. Асеновград при ОДМВР – Пловдив, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди.

В 09.15 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димитър Ш. и Ангел М., обвинени в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

В 09.30 часа в Общината кметът Здравко Димитров ще проведе среща с представители на ръководствата на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ "Княз Александър I" относно проекта за изграждане на паркинг в непосредствена близост до сградата на училището, на мястото на бившия ТЕЛК. След срещата в 10,00 часа в заседателната залата по темата ще бъде дадена пресконференция.

В 11.00 часа в зала "Париж" на Гранд хотел Пловдив ще се проведе пресконференцията с участие на кмета Здравко Димитров, Кубрат Пулев и Тервел Пулев по повод боксовата гала, която ще се състои на 14-ти декември в зала "Колодрума".

В 11.00 часа в голяма конферентна зала на ДК "Борис Христов" ще се проведе заключителна среща за отчитане на Програма Монтесори с участието на заместник-кмета Стефан Стоянов. От 12.00 часа ще бъде връчването на наградите и грамотите на успешно завършилите последния курс "Монтесори". 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.