• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/ Дряново/с. Руня.
От 18.45 часа президентът Румен Радев ще участва в церемония по откриване и освещаване на паметник на загиналите жители на селото във войните на България, ще отправи приветствие към жителите и гостите на населеното място и ще поднесе цветя на новоизградения монумент.
***
Дряново.
От 20.30 часа в Дряновския манастир президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея, която включва заря-проверка, ще приеме почетния караул и ще произнесе слово.
***
София.
От 10.00 ч. чрез платформата Zoom продължават Кирило-Методиевските четения 2021, посветени на светлата памет на проф. Донка Петканова.
***
София.
От 10.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъдат представени специалните издания на семейната образователна програма „Животните на фронта".
***
София.
От 10.00 часа във фитнеса на бул. „Арсеналски" 4 ще се проведе спортното събитие „Дари дъх", посветено на Световния ден на пулмоналната хипертония.
***
София.
От 10.00 часа в района около езерото Панчарево ще се проведе кампания за почистване.
***
София.
От 11.00 ч. в парк „Свети Никола" ще бъде завършена първата по рода си графити-творба по случай международния ден на пчелите.
***
София.
От 11.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе събитие за поставяне на началото на Идейно-политическо обединение в БСП „Платформа „Социализъм ХХІ век".
***
София.
От 11.00 ч. на площад Славейков 4А лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще обяви публично програмните си намерения.
***
София.
От 12.30 ч. в София Тех Парк ще бъде открит Софийският фестивал на науката.
***
Аксаково.
От 10.00 часа от последната спирка на автобус № 121 ще се проведе туристически поход от Аксаково до с. Доброглед по повод Международния ден на предизвикателството.
***
Асеновград.
От 12.00 ч. в Старинно училище „Свети Георги" ще се проведе работилница по каменоделие.
***
Асеновград.
От 18.00 ч. в Старинно училище "Свети Георги" ще бъде представена благотворителната изложба на Христо Коватлиев и творци с нестандартно мислене.
***
Асеновград.
От 19.00 ч. в Старинно училище "Свети Георги" ще бъде представена мултимедийна презентация на Атанас Кендев и "Станимашка фотографчийница".
***
Батак.
От 11.00 ч. ще се проведе Литийното шествие-поклонение по паметните места от април 1876 г. От 15.00 ч. ще бъдат наградени победителите от Националния конкурс "От Батак съм чичо". От 16.00 ч. ще започне историческата възстановка "Подготовка и обявяване на въстанието в Батак".
***
Благоевград.
От 10.30 ч. в сградата на Областна администрация на област Благоевград, етаж 1 (Конферентна зала) ще се проведат консултации при областния управител за определяне състава на РИК - Благоевград, за произвеждане на предсрочни избори за народни представители за Народно събрание на 11 юли 2021 година.
***
Бургас.
От 11.00 часа пред катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде отслужен молебен от бургаското православно духовенство.
***
Бургас.
От 11.00 ч. от спортна зала „Бойчо Брънзов" ще тръгне автошествие срещу провеждането на „Бургас прайд" в морския град.
***
Бургас.
От 16.00 часа на площад „Тройката" бъде поставено началото на шествието в подкрепа на ЛГБТ общността „Прайд Бургас 2021", а в същото време в района ще започне и контра-шествие, организирано от Организацията за закрила на българските граждани.
***
Бургас.
От 17.00 часа в Експоцентър „Флора" ще се проведе официално закриване на 18-та Туристическа борса „Вашата ваканция - 2021".
***
Видин.
От 10.30 ч. при крепостта „Баба Вида" ще започне велопоход с крайна точка Колодрума.
***
Добрич.
От 11.00 ч. в Народно читалище „Мевляна - 2012 г." ще бъде открита изложбата „До прага е любов" по случай Рамазан Байрям и Международния ден на семейството.
***
Добрич.
От 16.00 ч. във фоайето пред зала „Възраждане" в Художествената галерия деца от клубовете към Народно читалище „Български искрици" в Добрич ще пресъздадат чрез „жива картина" епизод от Априлското въстание по повод Международния ден на музеите.
***
Дупница.
От 13.00 часа на площад „Свобода" ще бъде отбелязан Световният ден на предизвикателството.
***
Перник.
От 11.00 ч. в зала „Струма", намираща се партерния етаж на Областна администрация - Перник, ще се проведе среща - консултация с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия (РИК) на 14 Пернишки многомандатен район.
***
Пловдив.
От 10.00 часа при паметника на Хр. Г. Данов на Дановия хълм ще се проведе акция по облагородяване.
***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Международен младежки център ще се проведе обучение на младежи за „Посланици на безвъзмездното кръводаряване".
***
Хасково.
От 10.00 ч. на двете сцени в парк „Керана" ще се проведе Националният събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува".
***
Шумен.
От 10.00 ч. в зала 2 на Областната администрация ще се проведат консултации за състава на РИК Шумен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.