• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 13 май

 Предстоящи събития в страната за 13 май

/КРОСС/ *** София. От 9.30 часа в София Тех Парк премиерът Кирил Петков ще открие Национална конференция „Cлeд yтpeшния дeн: пoлитии зa pacтeж". Първата от серия диcкycии в paмкитe нa инициaтивaтa „Инвecтиции и peгиoни", е организарана от „Бpaнд Meдия Бългapия", издaтeл нa Есоnоmіс.bg и Кmеtа.bg. Cтpaтeгичecки пapтньop e Eвpoпeйc?aтa инвecтициoннa бaнкa.

 

 *** София. От 13.00 часа в зала 356 на Народното събрание ще се проведе дискусия по проблемите, свързани с достъпа на бременните жени до прегледи и изследвания, и възможностите за тяхното преодоляване ще бъдат обсъдени на междуинституционална работна среща в Народното събрание.

 

 *** София. От 18.00 часа в Централен военен клуб Фондация Благотворител е организатор на събитие, представящо постигнатото в национален конкурс "Млад Благотворител" 2022.

 

*** Благоевград. От 12.00 часа в зала 5 на сградата на Общината Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград.

 

*** Бургас. От 12.30 часа в Международния конгресен център ще се проведе пресконференция с участието на г-жа Чарлина Вичева, Генерален директор на Главна дирекция „Морско дело и рибарство" към Европейската комисия (ЕК) и г-н Христо Панайотов, изпълнителен директор на ИАРА.

 

*** Варна. От 9.30 часа във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" за четвърта поредна година ще се проведе Ден на курсантското управление и предаване на курсантската курсовка. *** Варна. От 11:00 часа в Парк-музей „Владислав Варненчик" ще бъде открита изложбата „Отрязъци от миналото. Из ежедневието на българина през османското владичество". Тя представя развитието и промените в ежедневния живот на българите в периода XV - XIX век.

 

*** Видин. От 10.00 часа Община Видин ще присъстват на тържествата за изпращане на абитуриентите от Випуск 2022 г.

 

*** Кюстендил. От 17.00 часа в конферентната зала на музея, бул. България 55 ще се състои представянето на книгата на проф.дин Щелиян Щерионов и Валентин Дебочички " Кюстендил през XIII-XIX век ( до 1878 год.).

 

*** Мъглиж. От 11:00 часа в двора на Професионална гимназия по селско стопанство „Гео Милев" - Мъглиж, ще се проведе Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която е част от 10-ата Областна панорама, която две години се провеждаше онлайн заради извънредната епидемиологична обстановка.

 

*** Пловдив. От 18:00 часа в зала „Съединение" на пл. „Съединение" 1 ще бъде открита изложбата „Яйцето". Тя е специалната инициатива на Регионален исторически музей - Пловдив за Международния ден на музеите (18 май) и Европейската нощ на музеите (14 май) и представя личната колекция от яйца на д-р Ваня Велкова и културни ценности от фонда на Регионален исторически музей - Пловдив. Изложбата ще бъде открита с публична лекция от д-р Ваня Велкова и музикална програма.

 

*** Свищов. От 14.00 часа на площад „Алеко" ще се проведе Панорама на образованието - Свищов 2022". *** Смолян. От 17.30 часа в „Родопски драматичен театър", зала 2 ръководството на ПП "Български възход" ще проведе среща с жителите на региона.

 

*** Стара Загора. От 10.00 часа на а паркинга на парк „Артилерийски" (от страната на ул. „Одринска епопея" Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг" АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

 

*** Стара Загора. От 10.00 часа на бул. „Цар Симеон Велики" между пресечките на бул. „Митрополит Методий Кусев" и бул. „Руски" ще се проведе Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

 

*** Ямбол. От 16.00 часа в Спортна зала „Диана" ще се състои закриването на Общинските ученически игри - 2022 и награждаването на изявилите се ученици.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.