• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната на 12 октомври 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 12 октомври 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 09.00 часа в Полиграфия офис център, бул. Цариградско шосе 47А, зала Йоханесбург, ще бъде представени национално проучване относно икономическите нагласи сред пълнолетното население у нас, изготвено от социологическа агенция Тренд, специално за финансов форум NEXT DIFI 2022.
***
София.
От 10.00 до 11.00 над 350 работници и служители от Агенция по геодезия, картография и кадастър, членове на САС "Подкрепа", ще проведат едночасова предупредителна стачка в цялата страна.
***
София.
От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседание

***
София.
От 11.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на БАН, ще се проведе тържествено събрание по повод 153 години от създаването на Българската академия на науките
***
София.
От 11.00 часа в Централното фоайе на НБКМ, ще се проведе официалното откриване на фотодокументална изложба: "Не за завоевания се борим", посветена на 110 години от Балканската война (1912 - 1913 г.).
***
София.
От 11.00 часа, в централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството
***
София.
От 14.30 часа в литературен клуб "Перото", НДК, ще се проведе среща на общността на Българска хранителна банка под надслов "Подай ръка на храната! Денят на общността", с която отбелязваме 10 години от началото на хранителното банкиране на организацията в България.
***
София.
От 15.00 часа в зала "Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройствот, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще дадат съвместна пресконференция на тема: Проверка на лот 2 и лот 3 на автомагистрала "Тракия" и резултати от проверката за основни и текущи ремонти.
***
София.
От 18.00 часа пред сградата на Столичната община, ще се проведе протест за оставката на кмета Фандъкова
***
Варна.
От 09.30 часа в Зала 1 на ИУ - Варна, ще започне Националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество" 2022 година
***
Варна.
От 11.00 часа в храм "Св. пророк Илия", ще бъде отслужен водосвет за здраве по повод празника на район "Младост".
От 19.00 часа в Grand Mall (етаж 2), царете на хумора Тутурутка ще забавляват с "Шоу №1 смях до дупка".
***
Варна.
От 19.00 часа в Градската художествена галерия, Европейският музикален фестивал Варна 2022 завършва с концерт на набиращата сила формация "UnTraditional Trio"
***
Видин.
От 9.30 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще приветства участниците в Международната среща "Културните ценности по поречието на Дунав", част от проект DANUrB+ - "Градски бранд Дунав+: Изграждане на регионална и местна устойчивост чрез валоризация на културното наследство по река Дунав". Форумът ще се проведе в залата на Общински съвет - Видин.
***
Видин.
От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе награждаване на победителите в обявения от Община Видин конкурс "Панаири, панаири...", на участниците в проведения през изминалото лято клуб по рисуване, както и на победителите в Конкурса за рисунка на тема "Видинският театър", проведен по повод 130-годишнината от построяването на сградата на видинския театър.
***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде се играе постановката"Хотел между тоя и оня свят" от Ерик-Еманюел Шмит
***
Добрич.
От 10.00 и 10.40 часа в Детска градина № 23 "Звездица", ще се проведе инициативата
Европейската седмица на програмирането / 8 - 23 октомври 2022
Занимание по забавно програмиране с пчела-робот Bee-Bot

***
Добрич.
От 13.00 часа в Младежки център - Добрич, Зала 3, ще се проведе Неформално обучение на тема "Кариерно ориентиране" с младежи от ЕГ "Гео Милев" по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център - Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
***
Добрич.
От 13.00 часа в Младежки център, Зала 6, ще се проведе неформално обучение на тема "Работа в екип" с младежи от Професионална гимназия по туризъм "П. К. Яворов" по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център - Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков", ще се играе спектакъла "Капан за самотен мъж" на Драматичен театър "Йордан Йовков"
***
Добрич.
От 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова" световноизвестният български диригент и композитор ще дирижира нашия оркестър, като в програмата е включено и неговото произведение Български танци.
***
Кюстендил.
От 17.00 часа в читалище "Братство" ще бъде открита изложба на Корейското изобразително изкуство.
***
Кюстендил.
От 18.00 часа в голямата зала на читалище "Братство" ще се състои концерт на мандолинен квинтет "Сезони".
***
Кюстендил.
От 18.00 часа във фоайето на Общински драматичен театър ще бъде открита изложбата "Християнско изкуство - миниатюрна резба" на Васко Иванов.
***
Кюстендил.
От 19.00 часа в голямата зала на Общински драматичен театър ще се състои концерт-спектакъл на Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".
***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 105, председателят Димитър Митев ОбС-Сливен, ще даде пресконференция във връзка с предстоящата този четвъртък сесия на Общинския съвет.
***
Сливен.
От 11.30 часа във фоайето на общинската зала "Май", ще бъде открита документалната изложба "Сливенската община - път през годините". Гости на събитието ще са кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.
***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър, ще бъде представена постановката Вишнева градина" от А. П. Чехов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.