• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития на 4 юни

Предстоящи събития на 4 юни

/КРОСС/ Генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев и ректорът на Бургаския свободен университет проф. Галя Христозова ще подпишат договор за сътрудничество между двете институции и споразумение за работа по проект "Студентски практики - фаза 2". Подписването на договора ще е от 10.00 часа в зала Изток в университета.

*****
От днес до 6 юни във Видин ще се проведе 49-а Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: "Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища". Форумът се организира от Съюза на физиците в България и Министерството на образованието и науката, а съорганизатори са Община Видин и фондация "Еврика".

*****
Осем формации ще участват в първото издание на Детския фолклорен събор в Бургас. Откриването ще е от 19.00 часа на открита сцена на пристанището в квартала "Крайморие". Съборът ще продължи до 6 юни и ще се проведе по проект финансиран от Националния фонд "Култура".

*****
Над 50 сорта пшеница, ечемик и тритикале ще бъдат показани в организирания от "Сортови семена"- Разград Ден на пшеницата. На опитното си поле освен най-новата европейска, българска и сръбска селекция, компанията ще представи пред земеделските производители от региона и портфолиото си от семена, включващо 25 сорта с по две-три генерации.

*****
Плевен днес и утре е домакин на "Япара мега рок фест" с международно участие. Фестивалът ще се състои на открито - в автопарк "Япара" в село Опанец край Плевен. На сцената си дават среща известни български и чуждестранни групи, като и млади музиканти. Началото и в двата дни е от 16.00 часа.

*****
Кръгла маса на тема "Културното многообразие на Лудогорието" ще се проведе в Интерактивния музей в Разград. Събитието се организира в рамките на проект, изпълняван от отдел "Образование и култура" в община Лозница и Регионалния исторически музей в Разград. Ще бъде представена и изложба за обредните облекла и реквизит от традициите на различните етноси в региона. /СК/

*****
Регионален природонаучен музей - Пловдив ще представи най-новата си интернационална филмова продукция "Космическият устрем на Европа". Прожекцията ще се осъществи от 17.30 ч. в зала "Планетариум" на музея.

*****
Фонтанът под Акведукта на Бунарджика в Пловдив ще се превърне в сцена за Хоров концерт. Той ще започне в 19.00 часа и в него ще участват шест емблематични пловдивски хора. Концертът е в рамките на X юбилейно издание на международния хоров фестивал "Черноморски звуци", Балчик и ще се предава чрез телемост.

*****
Актьорите от младежката формация за театър "Импулс" при читалище "Развитие" в Разград ще представят премиерата на пиесата "Трудно е да кажеш сбогом" от хърватския писател и драматург Миро Гавран. Спектакълът ще се играе от 18.00 часа в театралната зала на читалището.

*****
Тренировъчно занятие със симулация на пожар ще се състои в сградата на Община Сливен от 15.30 часа. В дейностите по спасяване на "пострадали", овладяване и ликвидиране на "ситуацията", са включени РУ-Сливен, РС"ПБЗС", ЦСМП и БЧК, както и доброволци от Доброволно формирование "Грамадите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.