• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната на 3 май 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 3 май 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на български и македонски общественици и активни граждани за създаване на първия клуб за БГМК сближаване и приятелство. На събитието ще бъде осъществен телемост между учредителите в София и Скопие. За повече информация вижте линка за пресконференцията в БТА.

 

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА в София ще се проведе пресконференция на тема: "Заявяване на подкрепа на българския президент относно позицията му за приоритети във вътрешната и външната политика на Република България." Участници: Румяна Ченалова, Димитър Илиев, Димитър Димитров, Антон Проданов и представители на неправителствени организации и граждански движения.

 

***

София.

От 15.00 часа ръководството на МВР ще проведе среща със синдикалните организации на служителите в министерството. Ще бъде представен математическият модел за анализ на ефективността при използването на служителите с полицейски правомощия в областните дирекции на МВР.Срещата е продължение на последователната позиция на ръководството на министерството за постоянен диалог при обсъждане на идеите за реформи, след като те са конкретизирани на ниво работни групи.

 

***

София.

От 18,30 часа на площад „Народно събрание“ граждани и граждански групи организират втора фаза на Общобългарския поход за мир и неутралитет.

Походът ще се състои и в други градове на България в същия ден.

 

***

София.

От 18.30 часа в културен клуб "Тракия", ул. "Стефан Караджа" № 7А ще се проведе творческа вечер на Панко Анчев.

 

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА във Велико Търново общинския съветник Димитър Чолаков ще представи пред журналистите своето предложение, обявяването на Търново за столица, да се отбелязва официално.

 

***

Ловеч.

Тридесет и седмото заседание на Общински съвет- Ловеч, е насрочено за 3 май 2022 година, вторник, от 17,00 часа. Това става ясно от изпратената покана до общинските съветници от Петър Цолов, председател на Общинския съвет.

Проекто-дневният ред съдържа само една точка - допълнение на решение № 608/21.04.2022 г. на Общински съвет – Ловеч, което се отнася за бюджета на общината. Докладва Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.

 

***

Ловеч.

От 11.00 часа в Регионален исторически музей-Ловеч, - ул. Търговска, до Община Ловеч ще бъде открита изложбата „145 години Община Ловеч“

 

***

Сливен.

От 20.30 часа на пл. „Хаджи Димитър“ в Сливен с традиционно запалване на символния огън на празниците, на 3 май ще бъде дадено началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

В 21.00 часа на откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще вдигнат градуса на настроението. Групата е създадена през 1978 г. от трима бивши членове на „Златни струни“.

 

***

Стара Загора.

От 13:30 часа в кучешката градинка в Станционната градина, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще представи еко насочена придобивка в нашия град.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.