• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за 10 май

Предстоящи събития в страната за 10 май

/КРОСС/ ***
София. От 9.00 часа в зала 3 на Министерски съвет ще се проведе работна среща между представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищaта" и 15 неправителствени организации. Целта е запознаване с проблемите при провеждането на обучението и изпита на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

***
София. От 9.30 часа в Конферентната зала на Юридическия факултет към Софийския университет председателят на Народното събрание Никола Минчев ще поздрави организаторите и участниците в международната юридическа конференция „Суверенна Европа: предизвикателства, нужди, решения"

***
София. От 10.00 часа КНСБ ще проведе своя Девети конгрес. Събитието ще е в "Интер експо център". Гости ще бъдат председателят на Народното събрание Никола Минчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерите Корнелия Нинова, Гроздан Караджов, Калина Константинова, Борислав Сандов, министрите на труда и социалната политика Георги Гьоков, на образованието Николай Денков, на здравеопазването Асена Сербезова, на електронното управление Божидар Божанов, на иновациите и растежа Даниел Лорер, народни представители, представители на всички политически партии, държавни и образователни институции, работодателски организации, кметът на София Йорданка Фандъкова и др.

***
София. От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде открита конференция на тема "Гражданското общество и институциите", в рамките на инициативата на БТА "Български гласове за Европа". Конференцията ще открият евродепутатът Ангел Джамбазки, омбудсманът Диана Ковачева, областният управител на Шумен Владимир Йолов, Найден Косев - заместник-кмет "Образование и култура" на община Шумен и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

***
София. От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема "Кога и как ще се включат таксиметровите превози в националния протест на транспортния сектор заради високите цени на горивата и липсата на транспортни политики в България?"

***
София. От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще бъдат представени на резултатите от национално представително проучване на тема: "Войната в Украйна и познаването на историческите факти в отношенията България - Русия".

***
София. От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Национална кампания за профилактика на кожата „Евромеланома 2022".

***
София. От 10.00 часа пред сградата на НЦЗПБ (бул. „Янко Сакъзов" №26)., директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова ще даде подробности относно резултатите от изследваната проба на дете от Бургас със съмнение за остър хепатит с неизвестна етиология.

***
София. От 12.00 часа в Министерството на иновациите и растежа министър Даниел Лорер ще проведе среща с представители на Асоциацията на банките в България и Фонда на фондовете.

***
София. От 17.00 часа в сградата на КТ „Подкрепа" Федерация на транспортните работници „Подкрепа" ще проведе среща с ръководствата на синдикалните си организации в "Столичен автотранспорт" ЕАД, „Столичен електротранспорт" ЕАД, „Метрополитен" ЕАД и „Център за градска мобилност" ЕАД по повод нарасналото напрежение във връзка с несигурността в своевременното изплащане на трудовите възнаграждения на работещите в дружествата.

***
София. От 18.00 часа в изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика" на Регионален исторически музей - София ще бъде открира изложба от най-престижния си раздел - Биенале за хартиено изкуство. Изложбата СТАРОТО НОВО е кураторска селекция на произведения от Колекция „Аматерас".

***
София. От 19:00 часа в Салонната зала на ГалериятVivacom Art Hall Оборище 5 ще бъде открита изложбата „Новата класика" на НИКИОТО

***
Варна. От 09:30 часа пред Щаба на Военноморските сили ще се проведе военен ритуал по посрещане на командира на Военноморското командване на НАТО (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт.

***
Варна. От 15.00 часа в Юнашки салон ще се проведе ежегодната церемония за награждаване на доброволци „Младите хора и бъдещето", организирана от Дирекция „Превенции", Община Варна. По време на събитието ще бъдат отличени ученици - доброволци от 12 клас, за принос и активна доброволческа работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора.

***
Варна. От 15.00 часа в зала "Север", ет. 2 в Археологически музей Варна. ще се състои откриването на благотворителната изложба "В света на мечтателите" на ЧДГ и ЧСУ "Мечтатели", организирана с подкрепата на РИМ-Варна. Изложбата има благородна цел - да се съберат средства за деца със спина бифида и хидроцефалия. Празникът на светите братя Кирил и Методий на 11 май мотивира децата от всички възрасти в институцията да разкрият как изкуството може да създава добро. Творбите, създадени от деца за деца, може да бъдат разгледани до 31 май в зала "Север" , етаж 2 в сградата на Археологическия музей.

***
Видин. От 10.00 часа в Община Видин ще се проведе 20-то издание на инициативата „Мениджър за един ден", което ще премине под наслов "Силата на един екип". Местната институция ще приеме трима ученици от Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров" - Видин. На кметския стол ще застане Светослав Каменов, в ролята на заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика ще влезе Вивиан Петрова, а на заместник-кмета по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие - Симона Петрова. Кметът на Общината д-р Цветан Ценков ще приеме младите хора в кабинета си в 10:00 ч. и ще даде старт на инициативата, а в 14:00 ч. ще им връчи сертификатите за участие.

***
Видин. От 11.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще вземе участие в пресконференция, която ще се проведе в Медийния център в сградата на общинската администрация (партерен етаж, срещу пропуска). Тема на пресконференцията е предстоящият Атлетически пробег "Видин Рън" и съпътстващите го събития.

***
Пловдив. От 17.30 часа в Дом на културата „Борис Христов" ще се състои откриване на изложба на творци от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов" и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев" /АМТИИ-Пловдив/, с участието на състави от Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка", Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев" - Котел, Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков" - Пловдив и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив.

***
Поморие. От 14.30 часа в хотел „Уейв Ризорт" министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще открие Международно изложение „30 години ЛИДЕР в ЕС". В 16:30 ч. ще бъдат представени постиженията на подхода ЛИДЕР на европейско ниво и в държавите членки за периода на неговото прилагане.

***
Хасково. От 12.00 часа в залата на ет2 на община Хасково ще се проведе пресконференция във връзка с 56-тото издание на Националния събор "Китна тракия пее и танцува".

***
Шумен. От 17.00 часа в НЧ "Добри Войников - 1856" ще се представи изложба на издания на Васил Друмев и филм по повод 150 години от първото издание на драмата на Васил Друмев „Иванко, убиецът на Асеня I" /1872/.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.