• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната на 23 юни 2022 г.

 Предстоящи събития в страната на 23 юни 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 08.00 часа КНСБ започва протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата и на доходите на работещите в бюджетния сектор. За целта в 8 часа конфедерацията ще разположи синдикална протестна палатка в близост до служебния вход на Народното събрание. Акцията започва в деня, в който изтича срокът за предложения за актуализация на бюджет 2022 г. и ще продължи до приемане на исканията на КНСБ по него.

 

***

София.

От 09.30 часа в Конферентната зала на х-л „Света София“ /ул. „Пиротска“ 18/ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема: Устойчиво икономическо възстановяване с по-добра защита на правата на работещите: синдикални приоритети и политики.

 

***

София.

От 10.00 часа в Астория Гранд Хотел, София ще бъде представено седмото издание на сборника Енергийна и климатична дипломация на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи. Председателят на Института за енергиен мениджмънт г-н Славчо Нейков е главен редактор на сборника.

 

***

София.

От 10.30 часа в сградата на БТПП, зала А , ет.1, Българската търговско-промишлена палата ще изнесе данни във връзка изпълнението на проект „Устойчива заетост и превенция на текучеството на работната сила“ по ОП РЧР, целта на който е да се идентифицират причините за текучеството на работната сила в предприятията и да се намери адекватно решение на това предизвикатество, така че работодателите да не търпят щети от загубата на обучени и квалифицирани работници, в които са инвестирали средства и време.

 

***

София.

От 15.00 часа в БТА, бул. "Цариградско шосе" 49, Министерството на правосъдието организира обществено обсъждане във връзка с предложените изменения на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „Юрист“.

 

***

София.

От 17.00 часа парк „Ротонда” в Банкя ще се състои осмото издание на Детски фестивал-конкурс „Вярвай, искай, можеш”. Организатор е Център за изкуство „Зорница” с директор Галина Иванова. Събитието е подкрепено от район „Банкя” и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година.

 

***

София.

От 13.00 часа на летище София, терминал 2, Атриум ще бъде открита фотоизложбата

„По света с Димитър Караниколов“

 

***

София.

От 18.00 часа в Регионален исторически музей – София ще бъде открита документалната изложба „Исторически паркове и градини на София“. Създадена в чест на първите паркостроители на София, експозицията обхваща периода 1878 – 1939 г.

 

***

Благоевград.

От 12.10 часа в Средно училище с изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“ Благоевград ще се проведе среща с ученици по превенция на наркомании от СУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, IX и X клас.

 

***

Бургас.

От 10.00 часа в Международния конгресен център в Зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас, зала „Форос” ще започне морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност” – BeFOR_ BeGREEN

 

***

Бургас.

от 10.00 часа в хотел „Приморец“ в Бургас ще се проведе дискусия за състоянието на пазара на ваканционни имоти по Южното Черноморие и как се развива покупко-продажбата на жилищни имоти в Бургас и региона

 

***

Варна.

От 16.00 часа в парка в кв. „Аспарухово“ ще бъде открита „Библиотека в парка“

 

***

Варна.

От 18.30 часа в сградата на Музея за нова история на град Варна, (ул. 8-ми ноември"№ 3) ще се проведе среща с ветерани-огнеборци, участвали в потушаването на пожара на танкера "Ерма" на пристанище Варна през лятото на 1977 г. и спасяването на Варна от потенциална катастрофа. Ще бъде прожектиран и документалния филм "Пожарът на танкер Ерма".

 

***

Варна.

От 18.00 часа в Художествения музей “Георги Велчев” на ул. “Радко Димитриев” 8 ще бъде открита изложбата на Васил Василев

 

***

Видин.

От 13.00 часа в залата на Общински съвет – Видин ще се проведе откриваща пресконференция по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Видин“, финансиран чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

От 14.00 часа на адрес ул. „Цар Иван Асен I“ № 25, е началото на официалната церемония „Първа копка“ по проекта.

 

***

Дупница.

От 13.30 часа в залата на Общински драматичен театър “Невена Коканова”, гр. Дупница ще бъде представен филмът “Доза щастие” на режисьора Яна Титова.

 

***

Кюстендил.

От 17.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей – Кюстендил ще се състои представяне на монографията на ас. д-р Веска Спасова "Оброци и свети води в Кюстендилски регион“.

 

***

Кюстендил.

От 17.30 часа в „Детски отдел“ на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ ще бъде представена книгите на Мануела Саркисян – „Джобни чародейства“.

 

***

Кюстендил.

От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде представена книгата на проф. Пенчо Пенев „Нагоре по обратния път“.

 

***

Кюстендил.

От 18.00 часа в голямата зала на читалище „Братство“ ще се състои концертът „Пет години заедно“ на възпитаниците на класа по поп пеене с преподавател Жана Райнова.

 

***

Кюстендил.

От 10.00 до 17.00 часа в двора на Професионална гимназия по механотехника – Сливен ще се проведе Панорамата на образованието

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа в авиобаза Граф Игнатиево ще се проведе генерална репетиция на участниците в открития летателен ден по случай 110-годишнината на българските Военновъздушни сили.

 

***

Търговище.

От 17.00 часа в зала 74 на Община Търговище ще се проведе обществено представяне и обсъждане на проекта на правилник за дейността на фонд за подкрепа на местни инициативи.

 

***

Хасково.

От 10.00 часа до 17.00 часа ще се проведе индивидуална конна езда за децата на Хасково.

Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организират „Магията на Еньовден“- Празник на билките и здравето. Проявите, посветени на Еньовден – 24 юни, са съчетани и с инициативите по повод 26 юни- Международен ден за борба с разпространението употребата на наркотични вещества.

 

***

Шумен.

От 11.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен областният управител д-р Владимир Йолов ще се срещне, с големия щангист и старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов. Областният управител ще поздрави легендарния шуменец за последните успехи на водения от него отбор на проведеното в Тирана Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.