• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната на 9 март 2023 г.

Предстоящи събития в страната на 9 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на международна конференция "Ролята на юристите за спасяването на българските евреи".

***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ, пл. "Македония" 1, конгресен център "Глобус", зала "Европа", КНСБ ще проведе дискусия с кандидат-депутати от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България".

***
София.
От 11:00 ч. в галерия Сан Стефано (ул. "Сан Стефано" 22) ще се проведе медийно събитие на тема "Бъбрекът страда тихо", организирано от от AstraZeneca България.

***
София.
От 12.00 ч. до 13.15 ч. в зала "Launchee" (партер ЦУМ) Портал на пациента кани на дискусионно студио: България е на трето място по заболяемост от рак на маточната шийка (HPV) и на четвърто по смъртност в Европа. Създаване на двигател на промяната - КОАЛИЦИЯ HPV.

***
София.
В 16.00 часа в 134 Средно училище "Димчо Дебелянов" - ORT School вицепрезидентът ще участва в отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Събитието ще се проведе пред стената на българските праведници на света.

***
София.
От 16:00 ч. в зала "София" в Централата на БЧК (бул. "Джеймс Баучер" 76) - отчетната сесия на Общото събрание на Столичната червенокръстка организация.

***
София.
От 17.00 часа в зала 110К в нов учебен корпус "К" на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе публична лекция "Защо да избера съдийската професия?"

***
София.
В 18.00 часа в изложбена зала "Райко Алексиев" Илияна Йотова ще присъства на откриването на изложба с творби на преподаватели от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Експозицията е по повод 60-годишнината на факултета.

***
София.
От 18:00 ч. Регионален исторически музей - София ще бъде домакин на изложбата "Еврейската улица - реконструкция".

***
София.
От 18:00 часа, зала "Райко Алексиев" на СБХ, откриване на изложба на преподавателите от Факултета по изобразително изкуство при ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и 60 години от създаването на факултета.

***
Благоевград.

***
Бургас.
От 12.30 часа в градското пространство "Толерантност" - между улиците "Александровска" и "Богориди", ще се проведе възпоменателна церемония по повод 80 години от спасяването на българските евреи.

***
Бургас.
От 14.00 и от 17.30 часа в Културен дом НХК ще започне "Алиса в огледалния свят" - мюзикъл по романа на Луис Карол. Гостува Държавен куклен театър - Варна.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Културен център "Морско казино" ще започне концерт, посветен на поета Тарас Шевченко.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне комедията "Ревност".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще започне Симфоничен концерт с диригент Любомир Денев - син.

***
Велико Търново.
Oт 10:30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на коалиция "Заедно", на която водачът на листата за Великотърновски избирателен район Любомир Каримански ще представи кандидатите за изборите на 2 април и целите на коалицията.

***
Велико Търново.
От 12:00 часа в пресклуба на БТА ще бъдат представени участниците и програмата за 12-ия трабант фест-Велико Търново.

***
Видин.
От 11:00 ч. в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за специфичните изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на града.

***
Кюстендил.
На площад "Велбъжд" от 11.00 часа премиерът Донев ще присъства на честването на годишнината от Кюстендилската акция за спасяването на българските евреи и ще поднесе цветя на паметника на Димитър Пешев.

***
Кюстендил.
В 11.30 часа министър-председателят ще се включи в тържественото шествие до къщата на Иван Момчилов, където ще поднесе цветя на паметната плоча.

***
Смолян.
От 11:00 ч. в сградата на ЮЦДП, Смолян, ул. "Полк. Дичо Петров 1А", етаж 4 ще се проведе информационна среща по проект "Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги на територията на Южноцентрално държавнo предприятие" по приоритетна ос 3 "Натура 2000 и биоразнообразие" на ОП "Околна среда 2014-2020 г."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.