• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната на 23 март 2023 г.

Предстоящи събития в страната на 23 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

Брюксел.
Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието на Европейския съвет на 23 и 24 март в Брюксел.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на МВнР ще се състои брифинг на заместник-министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев, който ще представи актуална информация за работата на ведомството. Участие ще вземе също и председателят на Работна група "Избори" в МВнР Иван Кондов.

***
София.
От 9:00ч., зала 19 - НО - бул."М.Д. Скобелев" 23, ще се проведе заседание по делото във връзка с протестите през 2020 г., когато две групи протестиращи счупиха стъклото на колата на майка с деца на бул. "Ситняково" до Румънското посолство.

***
София.
От 11.00 часа в Аула "Максима" на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" зам.-министър Албена Чавдарова ще участва в среща за подобряване на експлоатацията на системата за антиплагиатство, която МОН организира с представители на Plagiat-Sistem Antiplagiat prin Internet SRL, които администрират платформата.

***
София.
От 13.00 часа в Пресклуб България, Национален стадион "Васил Левски", ще се проведе ареща-разговор за бъдещето на спорта в Р България, участие ще вземат проф. Даниела Дашева, инж. Христо Стоянов, доктор Кандидат депутати от листата на ПП "Български възход".

***
Драгоман.
От 11:00 часа, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира напредъка в строителството на участъка между ГКПП "Калотина" и Драгоман на автомагистрала "Европа".

***
София.
От 14.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ул. "Филип Кутев", която се изгражда в участъка между ул. "Атанас Дуков" и ул. "Сребърна", съобщиха от Столичната община.

***
София.
От 11.00 часа в София, зала "Опал" на хотел "Рамада", "Надежда и домове за децата - клон България" организират Регионалната конференция "Единадесет години в подкрепа на децата и семействата".

***
София.
От 11:00 часа ще се проведе кръгла маса на тема "Приоритети за развитие на висшето образование в България", която организира Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП).

***
София.
От 11:00 часа в Клуба на българската авиация (Терминал 1, летище София) ще се проведе второто издание на "Училище за авиация" - среща на ученици от 11 и 12 клас на Първа английска езикова гимназия с Марио Бакалов - пилотът, който през 2016 г. приземи най-големия пътнически самолет в света на летище София.

***
София.
От 14.00 часа ЦИК ще проведе брифинг във връзка с организирането и произвеждането на предстоящите предсрочни избори за народни представители, насрочени за 2 април 2023 г.

***
София.
От 15.00 часа в Националния военноисторически музей официално ще бъде представена втора книга от поредицата "Българските генерали 1878 - 1946", озаглавена "С дълг и отговорност" с автори проф. Тодор Петров и доц. д-р Соня Пенкова.

***
София.
От 15:00 ч. в SOHO (ул. "Искър" 4) ще се проведе семинар за журналисти на тема "Не подценявайте кожата - питайте специалиста. На фокус: псориазис и меланом".

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала № 4 на Съдебната палата ще се проведе общо събрание на съдиите от Окръжен съд - Търговище и районните съдилища от Търговище, Попово и Омуртаг.

***
Благоевград.
От 09:30 часа в зала "22-ри Септември" председателят на Общински съвет Радослав Тасков свиква извънредно заседание.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала "Черноморие" в Международния конгресен център министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум за българо-турските икономически отношения, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

***
Варна.
От 19:00 ч. в Градската художествена галерия във Варна тържествено ще бъде открит Европейският музикален фестивал Варна 2023 с концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 10:00 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе", Интерактивна зала е организирано "Довиждане, Букварче!" - литературно утро с ученици на СУ "Д. Талев".

***
Добрич.
От 17:30 ч. в Художествената галерия ще бъде официално открита третата Национална изложба на българския комикс. Организатори са Художествена галерия - Добрич, Съюзът на българските художници и Сдружение "Проект Дъга"

***
Русе.
От 18.00 часа в залата за временни изложби на Екомузей с аквариум ще се състои презентация "Паметници и места на памет в Русе и Гюргево".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.