• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 5 май 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 5 май 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в резиденция „Бояна“ министърът на енергетиката Александър Николов ще бъде домакин на международната министерска кръгла маса в София, посветена на регионалното сътрудничество за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход. Това съобщиха от Министерството на енергетиката.

 

***

София.

От 10.30 часа в конферентната зала на административната сграда на Министерството на отбраната на по традиция в навечерието на Деня на Храбростта и празник на Българската армия министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват във видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти, които участват в операции и мисии в Босна и Херцеговина, Косово, Мали и Ирак

 

***

София.

От 11.00 часа в сградата на КНСБ в София, зала "Европа", ет.2 КНСБ и Института за социални и синдикални изследвания ще представят традиционното Наблюдение на потребителските цени и Заплатата за издръжка за първото тримесечие на тази година.

Участие ще вземат президентът на КНСБ Пламен Димитров, директорът на ИССИ Любослав Костов, зам.-директорът на института Виолета Иванова.

 

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема: "Безхаберието на държавните органи в сектор "Транспорт" към загубата на човешки животи на пътя и въздействието върху обществото".

 

***

София.

От 12.00 часа Министерският съвет ще проведе заседание.

 

***

София.

От 15.00 часа премиерът Кирил Петков ще проведе срещи с представители на транспортния бранш и на работодателски организации.На срещата с министър-председателя ще участват също вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, както и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

 

***

София.

От 17.00 часа премиерът Кирил Петков ще обсъди с представители на работодателските организации темата за цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

 

***

София.

От 15.30 часа Комисията по туризъм към Народното събрание ще проведе редовно заседани, в зала Пресклуб в сградата на пл. „Княз Александър I” №1

 

***

София.

От 20:00 до 22:00 ч. сградата на Националния дворец на културата в София ще засвети в синьо за седма година, в знак на съпричастност с пациентите, които се борят с нелечимата рядка и коварна болест “на сините устни” – пулмоналната хипертония.

В интервала от 20:00 до 22:00 часа на 5 май 2022 г., четвъртък , ще бъдат осветени:

В Бургас – Мостът в Морската градина ;

В Хасково – Камбанарията, в близост до монумента „Света Богородица“.

 

***

Благоевград.

От 9.30 часа във военно формирование 26 400 – Благоевград ще се проведе „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника“. Събитието се организира и провежда по повод Деня на храбростта и Празник на Българската армия- 6-ти Май.

 

***

Бургас.

От 11.00 часа в Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника ще бъде открит иновативен STEM център, част от който е и модерен авиосимулатор за обучение на учениците в специалност „Ремонт на летателни апарати“.

 

***

Варна.

От 09.00 часа на Морска гара във Варна Военноморските сили ще извършат демонстрации на способности, по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. Във времето до 11:00 ч. ще бъдат отработвани отделни елементи от демонстрациите. След това ще бъде проведена цялостна тренировка, съгласно предварително планираните последователност и времетраене.

 

***

Варна.

От 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита изложбата „Защитници на българските брегове“, посветена на 110-ата годишнина от Балканската война. Тя ще може да бъде разгледана безплатно още на следващия ден – 6 май, когато ВММ ще работи с вход свободен по повод Деня на храбростта и Празник на Българската армия.

 

***

Варна.

От 11.00 часа в Областна администрация - Варна Благомир Коцев, областен управител ще даде пресконференция.

 

***

Варна.

От 18.30 часа на Площад „Антон Новак“ ще се проведе празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

 

***

Видин.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" в Брегово Кирил Кунчев ще представи инициативите, които ще се реализират през годината в населените места в Общината, свързани с предстоящата 150-годишнина от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски.

 

***

Плевен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА от ще се проведе пресконференция на кмета на Община Левски Любка Александрова и Богдан Николов за предстоящо голямо спортно събитие – Трети кръг на Националния шампионат по мотоциклетизъм. В пресконференцията ще участват състезатели и организатори на състезанието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.