• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 5 март

Предстоящи събития на 5 март

/КРОСС/ Тирана.
Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Албания.
***
Загреб.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в неформалната среща на външните министри от ЕС (Гимних) и извънреден Съвет „Външни работи" във връзка с миграционната ситуация с Турция.

***
София.
От 08.00 часа пред главния вход на Военномедицинска академия ще се проведе брифинг на Националния оперативен щаб, създаден във връзка със ситуацията с новия коронавирус.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.


***
София.
От 09.00 часа в София Хотел Балкан, зала Роял, ще бъде открито 21-вото издание на националната конференция по е-Управление, което тази година ще премине под мотото "Ефективно и сигурно е-Управление".

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Миню Стайков за образуване и ръководене на ОПГ.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Живко Мартинов за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Румен Видов за длъжностно присвояване.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Кирил Кирилов, Владимир Владимиров и Росен Николов за образуване и ръководене на ОПГ.

***
София.
От 10.00 часа в Народното събрание ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Нова концепция за наказателна политика".

***
София.
От 11.00 часа в залата на БТА ще се проведе пресконференция, на която, търговци от цялата страна ще представят възникналите проблеми след промяната на Закона за лотарията.
***
София.

От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа молба за реабилитация на Петър Генчев.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на НСИ ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени предварителните данни за брутния вътрешен продукт през четвъртото тримесечие и годишни данни за 2019 г.

***
София.

От 11.30 часа пред зала 5 в Столична община председателят на СОС Елен Герджиков и Силвия Христова - председател на работната група за промяна на Правилника за работа на съвета ще дадат информация за резултатите от работата й.

***
София.
От 12:00 хотел „Интерконтинентал", София ще започне международна конференция "The PR animal of the future" | PR Conference 2020, организирана съвместно от Българската асоциация на ПР агенции /БАПРА/, Българското дружество за връзки с обществеността /БДВО/ и Международната организация на комуникационните консултанти /ICCO/.

***
София.
От 13.00 часа в БТА ще се проведе открита среща-дискусия с интелектуалци на тема: „Леви политики за един нов културен хоризонт".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Недялко Цвятков за изнудване.

***
София.

От 14.00 часа Съюзът на българските журналисти организира българо-руска журналистическа конференция на тема: „141 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Журналистически поглед.", която ще се проведе от 4 до 6 март 2020 година в Руския културно-информационен център, ул. „Шипка" № 34, етаж 3.
***
София.
В 15.00 часа ще се състои пресконференция на ПП АБВ в централата на партията на ул. „Врабча" 23.

***
София.
От 18.30 часа в Галерия „Контраст" ще бъде представена юбилейната изложба на Стоян Чуканов „50".

***
София.
От 18.30 часа в зала „Славейков" на Френския институт в България носителят на „Гонкур" (2018) и „Гонкур в България" (2019) Никола Матийо ще се срещне с българските читатели, пред които ще представи наградената си книга „А след тях и децата им".

***
София.
От 18.30 часа в Нов Театър НДК ще се състои Пресконференция във връзка с Юбилея на театъра - 5 години Нов Театър НДК.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият В. А. обжалва пред Апелативен съд наказанието си от Окръжен съд - Пловдив, наложена на 09.12.2019 г.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимия И. Х срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която е признат за виновен в причиняване смъртта на работник поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което Окръжна прокуратура протестира присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият П. П. е признат за виновен в използване на неистински документи.

***
Пловдив.
В 11.00 часа пред сградата на EVN кметът Здравко Димитров ще присъства на официалното откриване на първата от трите обществени зарядни станции на EVN за електромобили.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу С. П., Й. С. и И. А., обвинени в разпространение на рискови наркотични вещества.

***
Асеновград.
В 14.30 часа на 5 март в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се проведе интерактивен урок „Пътуване във времето" с ученици от ПГ „Цар Иван Асен II".


***
Бургас.
От 15.00 в Гранд Хотел и СПА Приморец ще се проведе Седма среща на жените от науката и бизнеса.
***
Варна.
От 11.00 часа световноизвестният датски архитект и урбанист проф. Ян Геел ще посети 3D картата на Морската градина на входа на Морската градина. От 11.30 до 12.30 ч. в Хотел-галерия „Графит" е предвидена среща с медиите. От 17.30 ч. в Хотел-галерия „Графит" ще бъде представена новата му книга на български език „Как да изследваме градския живот".
***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 в общината ще се състои пресконференция за представяне на програмата, посветена на Празника на Велико Търново - 22 март.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе финална пресконференция във връзка с приключване на проект „Повишаване на енергийната ефективност на „Валда 90" ООД.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в къщата-музей „Алеко Константинов" представянето на книгата на Елена Ангелова - Богданова „Заточеникът", която е съставена от културно-антропологични наблюдения върху спомени на свищовските диарбекирски заточеници от 1867 година.
***
Велико Търново.
От 18.00 часа в салона на НЧ „Искра" театър ВЕСЕЛ представя: „Криворазбраната цивилизация".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа във фоайето на РНБ „П. Р. Славейков" започва моноспектакъл на Илия Гайдев, по мотиви от повестта „Гълъбът" на Патрик Жюскин.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом започва „С обич за мама, баба и любимите преподавателки" - концерт на момчетата от Музикалната школа по повод 8 март.

***
Враца.
От 9.30 часа в зала 1 Окръжният съд ще заседава по постъпило искане от подсъдимия Р. Р. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража" в по-лека.
***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев"„ Дами канят" - изложба, посветена на Международния ден на жената. -

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Осмомартенски концерт на вокални и танцови състави на НЧ „Напредък-1869".
***
Карлово.
От 14:00 часа в заседателната зала на община Карлово, етаж 3, с участието на заместник-кмета на община Карлово Антон Минев, психолога Ренета Венева, Монтесори обучител към Нов Български университет - филиал Пловдив и директорите на ДГ „Първи юни" - Ваня Христова и на ДГ „Гина Кунчева" - Христина Перчева ще се проведе пресконференция във връзка с пилотно за общината обучение и възпитание на деца от 3-годишна възраст, по метода на д-р Мария Монтесори.

***
Кюстендил.
От 17.30 ч., в ХГ „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде пътуваща изложба по случай представянето на първата специализирана диалогична енциклопедия „Творците говорят. 7

***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложбата „60 години Международен фестивал „Мартенски музикални дни".

***
Сливен.
От17.30 часа в "Узунова къща" ще бъде представена изложбата „Цветно, бяло, черно".

***
Хасково.
От 18.00 часа в Концертната зала на Младежки център-Хасково ще се състои „Концерт за мама", посветен на Международния ден на жената на 8 март.

***
Бургас
От 17.00 часа в Регионална библиотека „П. К. Яворов", ул. „Булаир" № 10 ще бъде представен филмът „Героите на Шипка" 1954 г.

***
Бургас
От 19.00 часа Културен център „Морско казино", зала „Георги Баев" ще бъде представена книгата „Преговаряй с мен".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.