• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 30 септември 2022 г.

Предстоящи събития в страната за  30 септември 2022 г.

/КРОСС/ От 11.00 часа пред храм-паметника "Св. Александър Невски" президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще бъде посрещнат от държавния глава Румен Радев с официална церемония, по време на която националният химн на Република България ще бъде съпроводен от 21 топовни артилерийски салюта в чест на азербайджанския президент. Илхам Алиев ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

От 11.30 часа на "Дондуков" 2 двамата президенти ще проведат среща на "четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Азербайджан.

В 12.50 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 Румен Радев и Илхам Алиев ще дадат съвместни изявления за медиите.

София.
От 10.00 до 12.00 часа, в сградата на БСК (София, ул. Чаталджа 76) Арбитражният съд при Българската стопанска камара ще е домакин на Ден на отворените врати.

София.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представено проучване относно нагласите на ромската общност за предстоящите парламентарни избори за 48-мо Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

София.
От 11.00 часа в паркинга на метростанция "В. Левски", председателят на СОС Георги Георгиев и ръководството на ЦГМ ще представят нови 4 зарядни станции за автомобили. В момента в паркинга работят 4 такива станции.

София.
От 11.00 часа пред посолството на Иран (гр. София, бул. "Симеоновско шосе" 55), представители на Кюрдската партия на Иран в България (ДПИК) организират протест пред посолството на Иран

София.
От 11.00 часа в централното фоайе на Министерството на вътрешните работи, служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров ще предоставят обобщени данни за предприетите от МВР действия в контекста на подготовката за произвеждането на изборите за Народно събрание.

София.
От 12.00 часа в МОЛ-София ще бъде представен проекта Европейска нощ на учените SEARCH 2022

София.
От 15.00 часа в Заседателна зала, ет.4. в КЕВР ще се проведе брифинг на тема "Регулаторният принос за старта на междусистемната газова връзка Гърция-България - IGB"

София.
От 19.00 часа в зала "България", ще се състои откриването на новия концертен сезон на Симфоничния оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин

София.
От 19.30 часа в арт-пространството на Vivacom Art Hall Oborishte 5, ще започне фестивала "Мотив", който ще представи три камерни концерта в поредните вечери от 30 септември до 2 октомври.

Асеновград.
От 10.00 часа ще бъде направена символична първа копка пред залата, която се намира на ул. "Капитан Райчо" . Повече подробности, в какво ще се състои ремонта ще предоставят кметът на Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кмета по строителството инж. Стоян Димитров.

Благоевград.
От 09.00 часа пред зала "22-ри септември", гр. Благоевград, ще се проведе протест срещу заема за над 17 млн. лв. за аквапарк и "реконструкция" на парк "Бачиново"

Благоевград.
От 10.30 часа в Национален пресклуб на БТА в Благоевград, ще се проведе пресконференция на тема "Гробът на Васил Левски, Ванга и заветът й към Павел Кипров". Организатор на пресконференцията е Павел Кипров.

Варна.
От 09.00 часа в Зала "Пресцентър" на Фестивален и конгресен център - Варна, ще се проведе пресконференция на Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) за представяне на проект Resiliеuropе по програма "Европа за гражданите"

Варна.
От 14.00 часа в Държавен куклен театър - Варна, ще се проведе пресконференция по повод предстоящия XVIII Международен куклен фестивал "Златният делфин"

Варна.
От 18.00 часа в Юнашки салон ще се състои церемонията по връчване на наградите за "Конкурс "Млад предприемач и мениджър на годината" 2022, Конкурс "Жена предприемач и мениджър на годината" 2022 и Обществен форум за приза "Достойна Варненка" 2022.

Добрич.
От 10.30 часа в АЕМО "Стария Добрич" ще бъде открит Фестивал на занаятите и изкуствата в АЕМО "Стария Добрич"
От 10.30 часа до 18.00 часа ще се проведе изложение на занаяти и изкуства, представено лично от творците.

Добрич.
От 16.00 часа в Народно читалище "Мевляна - 2012 г." ще се състои честване 10 години Народно читалище "Мевляна - 2012 г." и 815 години от рождението на Мевляна Джеляледдин Руми

Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич , фоайе ще се проведе вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално"

Добрич.
От 18.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе", фоайе с пиано, ще се проведе поетично-музикална вечер "Александър Белчев на 70"

Монтана.
От 11.30 часа в Художествена галерия "Кирил Петров" (Монтана, ул. "Цар Борис III" № 19), ще се проведе церемония по връчването на Националната литературна награда "Иван Давидков" - Монтана, 2022.

Пловдив.
От 10.00 часа във Висше училище по сигурност и икономика в Пловдив, ще бъде открита международна научна конференция на тема "Изкуственият интелект в сферата на сигурността - предимства и заплахи".

Пловдив.
От 14.30 часа в Античен театър ще бъде открита изложбата "Тракийски Мистерии".
От 16.00 часа в Античен римски стадион, ще се проведе лекция на Института по Т-наука "Свещеният език на траките и неговата сила за човека днес" /
От 17.30 часа от площад "Римски стадион" тръгва фестивално шествие
От 20.30 часа в Античен театър ще се състои Интерактивен Спектакъл "Тракийска Мистерийна Драма"

Русе.
От 09.00 и от 11.00 часа в Екомузей с Аквариум, ще се проведат две занятия с ученици от ОУ "Олимпи Панов". Занятията се провеждат във връзка с реализирането на проект "ПрилеПтици - нашите летящи приятели" на Сдружение "Приятели на музея" по Програма "Култура" на Община Русе.

Русе.
От 15.00 часа в зала "Европа" на Доходно здание, площад "Свобода" 4, Бюрата за връзка на Европейския парламент в София и Букурещ организират трансгранична дискусия на тема "Активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори".

Симитли.
От 14.30 часа регионалният министър арх. Иван Шишков ще открие пътна отсечка на автомагистрала "Струма" и ще връчи разрешение за ползване (Акт 16).

Сливен.
От 10.00 часа в Хамам баир ще се проведе празник на пенсионерските клубове по повод Деня на възрастните хора, който се отбелязва на 1 ноември

Сливен.
От 10.30 часа в Спортна зала "Станка Златева" кметът на Сливен ще посети състезанието по борба .

Сливен.
От 15.00 часа в училище "Йордан Йовков" ще се състои откриване на астрономическата обсерватория

Сливен.
От 18.30 часа в зала "Сливен" ще се проведе откриване на 90 сезон на Симфоничния оркестър

Стара Загора.
От 10.15 часа в Зала 2 на хотел Верея ще се проведе третото издание на Обществения диалог за политики в прехода към въглеродна неутралност. Събитието се организира от Агенция за регионално икономическо развитие-Стара Загора (АРИР), в капацитета й на приемна структура на център на ЕК Европа Директно Стара Загора.

Търговище.
От 11.00 часа на детската площадка между блоковете № 31 и № 32 в кв. "Запад" 2 кметът на Търговище д-р Дарин Димитров ще даде брифинг във връзка със започващото обновяване на пространството. Кметът ще бъде придружаван от директора на Дирекция "Устройство на територията, околна среда и транспорт", инж. Валентина Йорданова.

Шумен.
От 17.00 часа в Градинката пред Концертна зала на НЧ "Добри Войников-1856" гр. Шумен, ще се състои официално откриване на IX МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ПОПУЛЯРНАТА ПЕСЕН "ЕСЕННИ ШУМЕНСКИ ВЕЧЕРИ"

Хасково.
От 10.00 часа в Дом за стари хора на Кенана, ще има празнично тържество, по повод Световния ден на възрастните хора.

Предизборни събития:

София.
От 17.30 часа пред НДК Продължаваме промяната" ще закрие предизборната си кампания с концерта "Бъди промяната". Ще участват Ицо Хазарта, Мила Робърт, Акага, Тангра, Дичо и Теди Качарова.

София.
От 14.30 часа в Модерен театър, ще се състои закриването на кампанията на КП "Български възход" с концерт.

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред ДКЦ 29 на ул. "Г. Измирлиев".

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред МОЛ "Парадайс".

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Герена".

София.
От 16.30 до 19.30 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина на спирка "Площад Централна гара" от страната на площад "Предгаров".

София.
В 10.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на площада в кв. "Кумарица".

София.
От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България" в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Люлин".

Видин.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА във Видин, пресконференция ще даде председателят на РИК-Видин Даниел Боянов. Той ще предостави актуална информация във връзка с предстоящия на 2 октомври вот за народни представители в 48-то Народно събрание в 5-и видински избирателен район.

Плевен.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП "Възраждане". Темата е: "Отхвърлено предложение на "Възраждане" за осигуряване на безопасна среда в град Плевен".

Плевен.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството" по повод предстоящите парламентарни избори. Ще участват Пламен Георгиев Александров - водач на листата на партията в 15 МИР - Плевен, д-р Илиян Георгиев - водач на листата на партията в 11 МИР - Ловеч, Огнян Пелов - втори в листата на партията в 6 МИР - Враца, и други.

Пловдив.
От 17.30 часа на пл. "Централен", срещу Централна поща, предизборната кампания на коалиция "БСП за България" за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. ще бъде официално закрита в Пловдив с участието на председателя на БСП Корнелия Нинова.

Търговище./с. Крепча
От 13.00 часа в Крепчанският скален манастир, ВМРО ще закрие предизборната си кампания за извънредните парламентарни избори - 2022 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.