• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 29 март 2023 г.

Предстоящи събития в страната на 29 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа в зала "Асен Златаров" на ХТМУ, бул. "Климент Охридски" № 8 ще започне тържественото честване на 70-годишнината на Университета. На събитието ще присъства президентът Румен Радев, който ще посети и лаборатории по инженерна химия на университета, а също така и Библиотечно-информационния център.

***
София.
От 19.50 в "Гранд Хотел София" президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***
София.
От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***
София.
От 9.30 часа на The steps, ул. "Братя Миладинови", 12 регионалният директор на Амнести Интернешънъл за Европа Нилс Муижниекс ще коментира изводите на доклада за България и региона.

***
София.
От 11.00 часа кметът Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на детска градина в район "Витоша". Детската градина се намира на ул. "Мусала" № 7, кв. "Павлово-Бъкстон".

***
София.
От 14.00 часа в хотел "Маринела", зала "Киото" ще се проведе Форум "Да! На българската храна". В него ще участва министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде представена книга, посветена на първите български архитектки.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Експозиционен център "Флора" ще започне церемонията по награждаването на учениците, номинирани в състезанието по английски език за пети клас "Let`s have fun!".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Провинциални анекдоти" от Александър Вампилов.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Училище за бащи".

***
Видин./Русе/Силистра/Кардам
От 10.00 часа на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам Националната асоциация на зърнопроизводителите организира ефективни протестни действия с искане да не се удължава за България действието на Регламент ЕС 2022/870, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. Очаква се на протеста във Видин да присъства министърът на земеделието Явор Гечев и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

***
Видин.
В 13.00 часа в пресклуба на БТА пресконференция ще даде председателят на партия "КОД" д-р Петър Москов. Участие ще вземе и заместник-председателят на партията Росица Рачева.

***
Видин.
От 16.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще даде ръководството на ПГ Проф. д-р Асен Златаров, на която ще обявят резултатите от Националния конкурс за есе, поезия и проза на тема "Асен Златаров" и ще връчат наградите на победителите. Официално ще представят и програмата за предстоящите чествания по повод 60-годишнина на гимназията.

***
Враца.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция по проект "Образователни институции с отговорност към околната среда".

***
Враца.
От 11.00 часа във фоайето на Регионален исторически музей, бул. "Христо Ботев", 2 Община Враца, РИМ-Враца и Фондация "Америка за България" откриват обновената експозиция "Врачански съкровища".

***
Добрич.
От 11.00 часа в малката зала на Общината ще се проведе брифинг по повод началото на общинската кампания "Седмица на здравето", която ще се проведе от 3 до 7 април 2023 г.

***
Стара Загора. /с. Хрищени
От 11.00 часа ще се състои изнесен брифинг на заместник-кметът на града Радостин Танев относно започване на почистването на незаконните замърсявания на територията на общината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.