• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за 31 юли

Предстоящи събития в страната за 31 юли

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 часа в централата на ГЕРБ, младежи ГЕРБ ще представят кампания срещу алкохола и наркотиците на пътя

***
София.

От 16.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента на Република България изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

***
София.

От 18.00 часа в Атриума на "Квадрат 500", ще се проведе концерт на американската композиторка Катрин Макмайкъл, която посвещава последната си творба „София" на флейтовия квартет на Софийската филхармония „Флаутисимо". Произведението, наречено „София", е вдъхновено от легендата за Света София и нейните дъщери, разказана ѝ от арфистката Весела Тричкова.

***
София.

От 18.00 часа на терминал 2 на летище - София, ,ладите български олимпийци, сред които спечелилите индивидуални медали и сребърните младежки волейболни национали на олимпийския фестивал в Банска Бистрица се завръщат в България

***
София.

От 20.00 часа на лятна сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево, ще бъде представен един от шедьоврите на Джоакино Росини - „Пепеляшка" или "Триумфът на добротата" - комична опера в две действия по либрето на Джакопо Ферети, вдъхновено от приказката на Шарл Перо.

***
Варна.

От 11.00 часа в офиса на "Възраждане" във Варна ще се проведе пресконференция, на тема: Начини за противодействие на налаганите от правителството мерки.

***
Добрич.

Днес през целия ден на паметника на Стефан Караджа ще се състои церемония по полагане на цветя на паметника на Стефан Караджа по повод 154 години от неговата смърт

***
Стара Загора.

От 9.30 часа Стара Загора ще почете героизма на всички, които са били част от боевете за града преди 145 години. В знак на почит и признателност, едновременно ще бъдат поднесени цветя пред „Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин", „Паметник на защитниците на Стара Загора 19 юли 1877 г.", „Паметник на загиналите във войните старозагорци", „Мавзолей - костница 19 юлий 1877 г.", „Паметник на загиналите българи и руси в Старозагорския и Джуранлийския бой 19/31 юли 1877 г." и „Паметник на участниците в Старозагорското въстание".

***
Стара Загора.

От 9:30 часа, по повод 145 години от боевете при Стара Загора (19/31 юли 1877 г.), ще се проведе безплатен тематичен маршрут „Памет за Освобождението". Началото на тура е пред Туристическия център.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.