• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 14 май 2022 г.

Предстоящи събития в страната за 14 май 2022 г.

/КРОСС/***
София. От 10.00 часа на лекоатлетическата писта на Националния стадион „Васил Левски" ще започне надпревара по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента". Домакин на събитието е Спортен клуб "Приорити спорт" с председател Магдалена Христова. От 12.30 часа президентът Румен Радев ще наблюдава състезанието, а в 13.10 часа ще връчи награди на най-добре представителите се деца от лекоатлетическия турнир в категориите за момчета, момичета, юноши и девойки.

***
София. От 12.30 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски" № 124) ще се състои пресконференция на председателя на комисията по регионално развитие на Европейския парламент, Юнус Омаржи. Уважаеми колеги и приятели.

***
София. Интерактивната изложба "Малките свидетели на войната" с рисунки на украински деца, преживели първите дни на нападението в Украйна ще бъде открита в метростанция Сердика.

***
София. От 18.00 до 23.00 часа Националният военноисторически музей (НВИМ) се включва в Европейската инициатива „Нощ на музеите". Входът е свободен, а подготвената програма ще насърчи активното участие на посетителите в музейния живот.

***
София. От 10:00 часа, ще стартира Финалното състезание на живо в София тех парк. Ще чуем близо 50 бизнес идеи за иновации и решения на проблеми на настоящето, родени от хората на бъдещето - ученици в 10. и 11. клас.

***
София. От 12.30 часа партия „Българска Социалдемокрация - Евролевица" организира протестен митинг пред сградата на Народното събрание.

***
Балчик. От 11.00 часа на площад „21-ви Септември" ще се състои флашмоб по Проект „Силата на хоровата общност - Виртуален мост във време на социална изолация".

***
Благоевград. От 18.30 часа Регионален исторически музей - Благоевград се включва в Европейската нощ на музеите. Официалното откриване е в 18.30 часа във фоайето на музея. Музикантите от Биг Бенд - Благоевград ще посрещат посетителите пред музея от 18.00 часа.

***
Благоевград. От 10.00 часа на площад „Народни будители" (Между сградите на РИМ - Благоевград и бившия Младежки дом) ще бъде поставен официален старт на мащабно почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!".

***
Варна. От 12.00 часа в Музея на Възраждането ще бъде представена книгата на доц.д-р Ивета Рашева "Възрожденският анахроничен разказ за покръстителната мисия на св. св. Кирил и Методий". В книгата за пръв път се разглеждат анахронизмите в Паисиевата история.

***
Добрич. От 17.00 часа на сцената на площад „Демокрация" ще се състои награждаването и Гала концертът на Европейския младежки поп - рок конкурс „Сарандев" ще бъдат на открито на площад „Демокрация"

***
Дряновски манастир. В Дряновския манастир вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в тържественото отбелязване на 146-годишнината от Априлската епопея. В 19.00 ч. Йотова ще присъства на панихида в храм „Св. Архангел Михаил", в 19.30 ч. ще поднесе венец пред Паметника-костница. От 20.00 часа ще присъства на музикално-танцова композиция с участието на Теодосий Спасов Трио, танцовия ансамбъл „Балкан" към дряновското читалище „Развитие - 1869" и Павел Колев от училище „Максим Райкович". В 21.00 часа вицепрезидентът ще произнесе слово.

***
Пловдив. От 18:00 и 23:30 часа Историческият музей в Пловдив се включва в европейската нощ на музеите с концерт, изложба „Яйцето" и реконструираните лик и носия на Хаджи димитър ще се осъществи Европейската нощ на музеите

***
Разград. От 10.00 часа в Общинския културен център в Разград ще се проведе Фолклорния фестивал „Капанска китка" събира 320 танцьори в Разград.

***
Русе. От 11:00 ч. на понтон 8 на „Дунав турс" Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД) ще проведе церемония по именуване на новопостроен маневрен кораб „Искър"

***
Стара Загора. От 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои вълнуващ концерт, посветен на Годината на полския романтизъм.

***
Стара Загора. На 14 май в Стара Загора ще се проведе Европейската нощ на музеите. И тази година организатори на събитието са Община Стара Загора и музейните институти и галерии в града.
От 19:00 до 23:00 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на богата програма от инициативи.
Началото на „Нощта" ще бъде поставено в 19:00 ч. пред централния вход на музея с участието на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".
От 19:30 ч. на IV експозиционно ниво в РИМ-Стара Загора ще се състои Честване на 115-та годишнина на Старозагорския исторически музей. В богатата програма на „Европейската нощ на музеите" са включени още спектакли на балета на Държавна опера - Стара Загора, на Държавен куклен театър - Стара Загора, концерти и атрактивни изложби. Пълна програма на Европейска нощ на музеите- Стара Загора 2021 г. Стара Загора.
На 14 май, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои вълнуващ концерт, посветен на Годината на полския романтизъм.

***
Стара Загора. От 18:00 часа пред Община Стара Загора ще се проведе фиеста, празничен шарен карнавал от горещи латино и екзотични ритми и танци, взрив от настроение и емоции. В щурото парти могат да се включат всички желаещи.

***
Търговище. От 11.00 часа на поляната в парка „Борово око" ще бъде открита киноложка изложба.

***
Търговище. От 18.00 до 24.00 часа Регионален исторически музей - Търговище отново ще бъде част от общото музейно приключение със своето петнадесето издание, като поднася на търговищките граждани и гостите на града една вълнуваща и незабравима разходка във времето. От 18.30 ч. пред Славейковото училище започва концерта на вокална група и танцов състав „Мисионис" към II СУ „Проф.Никола Маринов"-Търговище. От 19.00 ч. публиката може да съпреживее моменти от създаването на Тайния революционен комитет в някогашна Ески Джумая (Търговище). 150 години след събитието и пред историческото място, където се е случило, ще бъде представена възстановката "Бунтовно кръщение" в изпълнение на Патриотичен клуб "Възраждане" - Търговище

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.