• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

БСП внася промени в Изборния кодекс

БСП внася промени в Изборния кодекс

/КРОСС/ БСП внася промени в Изборния кодекс за изчистване на списъците от "мъртви души" чрез активна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите. Това съобщи председателят на партията Корнелия Нинова на първата среща с извънпарламентарни партии и неправителствени организации за общи действия за гарантиране на честни и свободни избори.

"Вече е факт това наше предложение като промяна в Изборния кодекс. Разписали сме го така - предаване онлайн на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите и в същото време правене на запис, който може да служи в съда като доказателство, ако има съмнения или сигнали за злоупотреби в изборния ден", посочи тя пред журналисти.

Нинова съобщи, че засега 20 партии и 10 неправителствени организации ще участват в разговорите за честни избори. "В днешната среща и следващите срещи не става въпрос нито за предизборни, нито за следизборни коалиции, а за обединение за честни избори и гаранции и спокойствие на хората свободно да изразяват волята си", коментира тя.
От БСП предлагат общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели и застъпници и за паралелно преброяване на резултатите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И къде дремаха 4 години.Зимен мечешки сън и в 12 без 5 промямна,промяна,промяна.Списъците са ЕГН списъци и няма как да съдържат някой,който не е жив.А за видеонаблюдението очаквам БСП да подсигури 16000 камери за всяка секция и 16000 наблюдаващи камерите и по няколко наблюдаващи на наблюдаващите.Ето затова БСП не печелят избори. БСП,Фабрика за приказки.

22.01.2021 07:46:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.