• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Маестро Йордан Камджалов: Общественият, културният и политическият живот у нас не е нормален

Маестро Йордан Камджалов: Общественият, културният и политическият живот у нас не е нормален

/КРОСС/ Правилните примери ще раждат правилното общество. Това каза маестро Йордан Камджалов в предаването „120 минути" по бТВ.

Според него днес човекът сякаш не е в своята пълнота, в центъра. „Когато човек бъде видян като нещо съвършено безценно и уникално, като нещо футуристично, тогава мисля, че ще имаме едно здраво общество, в което човек ще бъде издигнат на пиедестал, но в най-хуманния смисъл", смята Камджалов.

Нашето общество не е здраво, защото ние като индивиди не сме здрави - психически, емоционално и физически. „Аз бих искал да видя едно здраво общество и бих искал моите деца да растат в една страна, в която това нещо би било нормално".

Академия на човека е инспирирана от истински личности. В нея ще се преподават науки, изкуства, спорт, математика, физика, шахмат. „В тази школа ще се влиза бос и без телефони. Ако някой се отнесе неуважително към който и да било съученик или колега, той моментално напуска. Бих искал да се върне култа към българския учител.

Академията е вдъхновена от личности като Димитър Ненов. В началото на ХХ век той е признат от западната преса за един от най-големите пианисти, обясни диригентът. „Той е педагог, пианист, педагог, композитор, архитект, общественик, журналист и те са можели да живеят заедно в един човек. В нашата Академията за човека ние не искаме да се борим за някакъв футуристичен човек, а за нормалния човек", допълни Камджалов.

Общественият, културният и политическият живот у нас не е нормален. Но българското общество може да възкръсне като феникс, смята той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.