• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Извинете генерале, обаче с кол центровете и големите офиси какво правим?

Извинете генерале, обаче с кол центровете и големите офиси какво правим?

/КРОСС/ Да поговорим за корпоративната отговорност.

Извинете, общественици, обаче с кол центровете и големите офиси какво правим? Тях ще ги затваряме ли или във фитнеса е по-опасно? На театър със сигурност ходят по-малко хора, отколкото днес са отишли на работа в кол центрове.

Реших да поразмишляваме над темата, защото именно в този тип корпоративни учреждения много  претендират за корпоративна отговорност. За любов към служителите, за отдаденост на обществени каузи, за екипност, за поглед към бъдещето, със загриженост за света и у нас.

Да вземем за пример Telus International Bulgaria - и само един от общо 20-тина проекта - там днес са работили около 100 души в shared space (б.р. споделено) пространство. Тоест без да са разделени един от друг, без да са на метър и половина един от друг, без да са им дезинфекцирани мишките, клавиатурите и слушалките. Всички те са делили само две тоалетни - мъжка и женска. Използвали са едни и същи мивки, за да си измият съдовете от обяд, както и едни и същи хладилници, за да си съхранят обяда.

Тези 100 души днес ще се приберат и ще видят поне по 1-2 човека. 80 от тях ще използват градски транспорт, значи всеки от тях ще срещне още поне по 100 човека.

Охраната ще контактува с минимум 500 човека, тим лидерите с всички 100. Ще ги обслужи персонал около сградата, които са минимум още 50 човека.

Между другото, там не може и да се проветрява. Прозорците не се отварят. Под въпрос е дали филтрите на вентилацията ще „вентилират" успешно каквото и да било, с миризми например не се справят. По-скоро ще развъртят въздуха между всички проекти и етажи.

А, да - асансьорите са метални, а подовете не се дезинфекцират, защото са от мокет. За да излезеш от сградата трябва да хванеш минимум 3 метални дръжки.

Сега нека умножим тези 100 от единия проект по 20. За да обхванем цялата бройка, сещате се. И в сметките си не забравяйте - това е само един от 50-тина кол центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас.

Вярвам, че ситуацията на други места не е по-различна и говорим за дори по-големи мащаби. Например в някои молът е единственото място за хранене, а до други освен с градски транспорт, с друго не можеш да стигнеш, защото няма места за паркиране.

Нека продължим размишленията си и с останалите като 60К, Sutherland, Sitel и още, и още, и още... Не визирам никой, а направо всички.

Надали много голяма част от дейностите, които извършват служителите в корпоративни офиси, дилърства на продукти и кол центрове е животоспасяваща, обаче определено носи много кинти на много звена.

И когато става дума за големи пари вече не сме едно семейство, една кауза и се бачка по празници и по време на епидемии.

Източник http://socbg.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като работещ в Телъс, ще ви кажа следното: 2 седмици имаме само пародия на засилени мерки и дезинфекция. Всички изходи, освен главния, са затворени и така сме в контакт с асансьорите, на които задължително се чекираме като си доближим баджа и въведем номер на етажа, на който отиваме. Прозорците не се отварят, защото така е проектирана сградата, като модерен стъклен затвор, сега само вратите на различните проекти се държат отворени, но вътре пак не циркулира въздух. Бюрото ми си е все така мръсно и прашно, освен ако не си го почистя сам с мокра кърпичка, дръжките вратите се минават с парцал , но досега само веднъж видях такова нещо. Уж се опитват да ни пуснат да работим от вкъщи, но дотук нищо. Дочух че ще трябва да си вземем цялото оборудване вкъщи (вместо лаптопи) и задължително ще взимаме обаждания, защото е много важно за клиента да се взимат обаждания, все едно не можем да пишем мейли от вкъщи и пак да отговаряме на всички клиентски запитвания... Може би работодателя чака да пуснем сигнал за заразен колега, че да затворят затвора???

26.03.2020 13:27:43

Анонимен

Споделено пространство - много педалско звучи това, типично по еврогейски. Кажи гъз до гъз, за да те разберат нормалните българи!

17.03.2020 01:57:03

Анонимен

Понеже тук питат: shared space - споделено пространство или всички накуп. И автора е напълно прав! Заявява за проблем - вие му се нахвърляте! Явно в тия фирми не спазват разпоредбите!

16.03.2020 19:49:10

Анонимен

Каква връзка има тук генерала? Лично вашата фирма ли да предпазва?!? Хайде стига с тези глупости и се дръжте отговорно, а не мрънкащи ...

16.03.2020 13:41:25

Анонимен

Фирмите имат задължението да осигурят необходимите предпазни средства на работниците, пък като те е страх толкова пускай си отпуска...

16.03.2020 13:39:56

Анонимен

Я преведи на нас, простите, какво е shared space пространство. Ако е възможно на български...

16.03.2020 11:33:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.