• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Автосалонът в Ню Йорк 2022 - електрическият Airflow може да възроди Chrysler (Видео)

Автосалонът в Ню Йорк 2022 - електрическият Airflow може да възроди Chrysler (Видео)

/КРОСС/ Една от най-интересните новости на международното автомобилно изложение през 2022 г., което се откри в Ню Йорк, беше „графитната“ версия на Chrysler Airflow. Концернът Stellantis, който включва Chrysler, се надява, че прераждането на марката ще започне с този електрически автомобил.

Веднага трябва да се каже, че това не е първото представяне на Airflow - концепцията дебютира през януари на изложението за потребителска електроника CES-2022 в Лас Вегас. Тогава колата беше „облечена“ в бяло и това докосна сърцата на експертите.

Някои критици в индустрията сравняват електрическия Chrysler с популярния Mustang Mach-E на Ford, който се представи добре при стартирането си на пазара. На същото място, в Лас Вегас, представители на Stellantis обявиха предстоящото пускане на черната версия на Airflow. Това се потвърди от презентацията в Ню Йорк.

Версията Graphite е с екстериор Galaxy Black с акценти от кипърска мед "отвътре и отвън". Предизвикателството, според съобщението на автомобилния производител, е „да се демонстрира елегантна и изтънчена нова личност“.

Акцентът е правилен: марката Chrysler в момента преживява трудни времена - миналата година компанията продаде само 115 004 нови автомобила, докато в най-добрите времена тази цифра беше 6 пъти по-висока.

В настоящата моделна линия има 4 автомобила, от които само два имат повече или по-малко активни позиции: остарелият седан Chrysler 300 (16 662 броя продадени през 2021 г.) и миниванът Pacifica (98 323 броя), произвеждан от 2016 г.

Все още не е ясно доколко точно демонстрираната концепция Airflow ще бъде преведена възможно най-точно в производствената версия, но главният изпълнителен директор на Chrysler Кристина Файел подчерта, че електрическият автомобил „задава дизайна и технологичния тон на всички следващи модели на марката“.

Концепцията, реализирана в Airflow, включва задвижване на всички колела с два електромотора с мощност по 150 квт всеки, големи 22-инчови колела и STLA AutoDrive автопилот, който отговаря на ниво на автономност 3. С едно зареждане колата ще трябва да измине поне 643 км.

Салонът на Airflow, който е украсен с голям панорамен покрив, е строго 4-местен, тоест разполага с 4 индивидуални места, което загатва за някакъв вид премиум. Навсякъде има контурно осветление, всеки пътник има мултимедиен дисплей и отделна уеб камера за видео разговори.

Друг елемент на комфорт и прогрес е медийната система STLA SmartCockpit. На производствените модели на концерна Stellantis той трябва да се появи едва през 2024 г. Операционната система STLA Brain е вътрешна разработка, въпреки че участието на специалисти от Amazon не е скрито.

Stellantis заяви, че е решен да пусне първия електрически автомобил на Chrysler още през 2025 г., а до 2028 г. цялата моделна линия на компанията ще бъде електрифицирана.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.