• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Чехия е на второ място в Европа по заразени с Covid-19

Чехия е на второ място в Европа по заразени с Covid-19

/КРОСС/ Чехия съобщава за нови над 2300 случая на коронавирус, предаде Ройтерс. През последните две седмици броят на новозаразените в страната расте със скорост, която поставя страната на второ място в Европа по заболеваемост. Общо потвърдените случаи в Чехия от началото на пандемията са над 55 400. Властите върнаха някои от ограничителните мерки като носенето на маски и намаляването на работното време на баровете.

Френското правителство обяви нови мерки за борба с пандемията от Covid-19. Те включват пълно затваряне на барове и ресторанти в Марсилия, предаде Франс прес.

В 11 областни града, сред които Париж и Лил, бяха забранени масови прояви с участието на повече от 1000 души, а заведенията там ще имат право да работят само до 22 часа. Тази мярка ще засегне и турнира по тенис "Ролан Гарос", който започва в неделя.

"Ситуацията със заразата продължава да се влошава", каза здравният министър Оливие Веран. Франция регистрира над 13 хиляди нови случая на Covid-19 за последното денонощие.

Около 2500 ученици в швейцарско училище са били поставени под карантина заради избухването на голямо огнище на заразяване след частни партита.

Нови правила влизат в сила в Мюнхен, южна Германия от днес. Маските стават задължителни в центъра на града за всички на възраст над 6 години, а срещите се ограничават до 5 души.

Операта "Метрополитън" в Ню Йорк обяви, че отменя сезона си за тази и следващата година заради пандемията от Covid-19. Това ще доведе до пропуснати ползи в размер на 154 милиона долара, обяви главният мениджър Питър Гелб.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.