• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ограниченията в Германия може да паднат за ваксинирани от 1 юни

Ограниченията в Германия може да паднат за ваксинирани от 1 юни

/КРОСС/ Една четвърт от населението на Европейския съюз вече е поне с една доза ваксина срещу COVID-19, това показват статистиките на страните членки. В Румъния правителство предлага да паднат част от ограниченията за имунизираните срещу вируса. Подобни призиви има и в Германия.

В Румъния ваксинираните срещу COVID-19 да посещават частни партита и всякакви събития на закрито, предлага правителство.

Обсъжда се рестрикциите за ваксинираните да паднат от 1 юни. Дотогава според плановете на здравните власти имунизираните срещу COVID-19 в Румъния трябва да са 5 милиона.

Темата за премахване на някои ограничения за ваксинираните навлиза все по-активно в политическия живот на Германия.

"По конституционни причини е необходимо ваксинираните и хората с отрицателни тестове да имат еднакви права - като например за имунизираните да не важи вечерният час или пък социалните ограничения", заяви Йенс Шпан, министър на здравеопазването на Германия.

Правителството предлага имунизираните срещу COVID-19 свободно да посещават спортни и културни събития, магазини и фризьорски салони. Сега достъпът там е възможен срещу отрицателен тест. Кабинетът в Берлин вече е изготвил проектопредложение. Очаква се то да влезе за обсъждане в Бундестага още тази седмица.

Ако поставянето на ваксини в Европа продължи със сегашните темпове, през юли 70% от пълнолетните ще имат поставена доза, сочат прогнозите на Евросъюза. В световен мащаб Израел продължава да оглавява класацията на най-много ваксинирани. Почти 60% от населението на Израел вече е имунизирано. Следват Съединените щати - с около 32% имунизирани. На трето място в класацията е Великобритания - около 23% от британците вече имат поставена поне една доза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.