• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Случаите на Covid-19 в света се е увеличил с над 2,8 милиона души

Случаите на Covid-19 в света се е увеличил с над 2,8 милиона души

/КРОСС/ Броят на случаите на Covid-19 в света се е увеличил през миналата седмица с над 2,8 милиона души, което е най-големият ръст от началото на пандемията, показват данни на Световната здравна организация.

Броят на смъртните случаи за седемте дни в глобален мащаб се е увеличил с почти 40 000 или с няколко хиляди повече в сравнение с предишната седмица. Особено бързо нараства заболеваемостта в Европа - над 1,33 млн. случая за седмицата.

На този фон Франция, където са в сила едни от най-строгите ограничения на стария континент, планира да въведе едномесечна национална карантина в опит да ограничи разпространението на коронавируса. Това съобщи телевизия Бе Еф Ем. Според френската медия карантината може да влезе в сила от полунощ. Очаква се днес президентът Еманюел Макрон да излезе с телевизионно обръщение. Според Бе Еф Ем планираната карантина ще бъде "по-гъвкава" в сравнение със строгите ограничения през март.

Вчера Франция съобщи за над 26 000 новозаразени, но ден по-рано беше поставен рекорд от 52 000 случая за едно денонощие. Австралийският щат Виктория пък отбелязва края на една от най-дългите карантини в света. В столицата на щата - Мелбърн, в продължение на 112 дни бяха установени строги ограничения за придвижването, както и вечерен час.

В Австралия за изминалото денонощие са регистрирани едва 12 случая на Covid-19

Чехия съобщи за над 15 600 нови случая на коронавирус за изминалото денонощие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Общият брой на установените заразени в страната с 10 милиона население, достигна 284 000. Починалите с усложнения от Covid-19 са 2547.

Германия регистрира 14 964 нови инфекции с коронавирус за 24 часа, съобщи днес институтът „Роберт Кох". Това е най-големият дневен ръст за страната от началото на пандемията. Общият брой на случаите на Covid-19 в страната достигна 449 275, а броят на смъртните случаи е 10 098 - с 27 повече от предишния ден.

Русия установи днес рекорден брой починали от коронавирус за денонощието - 346 души.

Новозаразените в страната са 16 202.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.