- 19 Апр 2024 |
- USD / BGN 1.8315
- GBP / BGN 2.2841
- CHF / BGN 2.0155
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 10°C
Учените назоваха алкохолните напитки, които намаляват риска от COVID-19
25 Януари 2022 | 11:53
/КРОСС/ Китайски изследователи от болницата Canning Hospital в Шънджън стигнаха до заключението, че пиенето на червено и бяло вино, както и шампанско, намалява риска от заразяване с covid. Резултатите от тяхното проучване са публикувани в списание Frontiers in Nutrition.
Списанието отбелязва, че хората, които предпочитат червено вино, са имали най-голяма защита срещу COVID-19. Рискът от инфекция е намалял със 17% при тези, които консумират повече от пет чаши от тази напитка на седмица.
Учените посочиха, че участниците в проучването са имали 28% повишен риск от заразяване с COVID-19, когато пият бира и сайдер. Те уточниха, че количеството на консумирания алкохол не играе съществена роля.
По-рано беше съобщено, че шведски учени са открили нова мутация на щама Омикрон. Той беше наречен BA.2.