• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Концерт на трио Данчо Радевски – кларинет, Огнян Константинов – виола и Стефан Врачев – пиано

Концерт на трио Данчо Радевски – кларинет, Огнян Константинов – виола и Стефан Врачев – пиано

/КРОСС/ Триото, което ще секачи на сцената на 15 юни от 19,00 ч .в камерна зала „България”, ще изпълни забележителни творби за кларинет, виола и пиано на Волфганг Амадеус Моцарт и Макс Брух по свой уникален начин. Изненадата на вечерта ще бъде представя пред публика на световна премиера на Пламен Джуров „Импресия и Скерцо”, за трите инструмента протагонисти на вечерта.

Кларинета на Данчо Радевски е известен на мнозина меломани.  Едновременно с концертите и записите с радиосимфониците Данчо Радевски осъществява и солистична звукозаписна и концертна дейност с изяви в Европа, Америка и Азия. Участва в национални и международни проекти в различни камерни формации с изпълнения на класическа и съвременна музика. Творческата му кариера е съпътствана от педагогическа практика в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Негови ученици са носители на престижни награди от национални и международни конкурси.

Качествата, които грабват слушателя, докоснал се до изкуството на Данчо Радевски са великолепен тон, изискана фразировка и перфектна техника, в основата на които стои безрезервна влюбеност в професията „музикант“ и невероятна отговорност, с която подхожда към всяка следваща творба.

В неговата компания на сцената ще участва Стефан Врачев, когото познаваме, като доказал се професионалист по престижните национални и международни концертни сцени и конкурси. Днес, известния пианист проявява интерес и към камерното музициране като концертира с изтъкнати наши и чуждестранни инструменталисти, участвайки в различни камерни ансамбли. През последните няколко години той насочва вниманието си също към популярните жанрове и електронната музика, като прави аранжименти и създава произведения, използвайки предимно електронни музикални инструменти.

Огнян Константинов е третият изпълнител, който на 15 юни ще се качи на камерна сцена и със своята виола ще бъде неизменно до колегите си, които ще заедно ще изградят изящен звук и завършеност на произведенията на Моцарт, Брухт и Пламен Джуров.

Виолистът Огнян Константинов бил е част от квартет „Димов”, а към момента е член на Камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Като солист и камерен изпълнител концертира в Италия, Германия, Испания, Швейцария, както и на всички значими фестивали в България. Реализирал е множество записи за БНР и БНТ и премиерни изпълнения.

Фестивалът се провежда под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 г.

Съорганизатори на събитието са: Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония, Национален дворец на културата

Програмата на МФ „Софийски музикални седмици” продължава с по няколко културни събития на ден до 2 юли 2022 г. Пълното съдържание на фестивалния афиш е публикувано в страниците: www.sofiaweeks.com, https://www.facebook.com/sofiamusicweeks. Билетите за събитията са в продажба на Касата на Зала „България”, Билетен център НДК, както и онлайн.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.