• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Димитров се срещна с Даниела Стоева, член на изпълнителното бюро на ЕКТАА

Министър Димитров се срещна с Даниела Стоева, член на изпълнителното бюро на ЕКТАА

/КРОСС/ Министърът на туризма Илин Димитров се срещна с Даниела Стоева - заместник-председател на АБТТА и първи български представител в Изпълнителното бюро на Европейския комитет на туристическите агенции и асоциации (ЕКТАА). Министър Димитров поздрави Даниела Стоева за признанието лично към нея и към българската организация, която тя представлява и изрази надежда, че това ще помогне интересите на българските туроператори да бъдат по-ясно представени и защитени в европейското семейство.

Двамата обсъдиха актуални теми за развитието на туризма и добри практики за популяризиране на дестинация България. Те акцентираха върху развитието на културния туризъм през цялата година, както и върху доброто взаимодействие между представителите на държавата и браншовите организации в сектора.

Конкретен повод за срещата бе участието на Даниела Стоева в първото заседание на Изпълнителното бюро на ЕКТАА, в Хания, Гърция, по време на което бяха очертани приоритетите на европейската организация за следващите две години. Даниела Стоева сподели, че сред основните теми е била бъдещата работа по актуализацията и ревизията на Директивата за пакетни пътувания, както и въпроси, свързани със специфичното облагане с ДДС върху туристическите пакети. Европейската комисия предвижда ревизия на схемата за маржово облагане, която ще стартира през 2023 година.

Особен акцент в дискусиите на Изпълнителното бюро на международната организация са били намеренията за първи път да се фокусират върху входящия туризъм. ЕКТАА ще работи в посока улесняване издаването на визи на туристи от трети страни, съобщи Даниела Стоева. Това ще се отрази благоприятно на входящия туризъм и в България.

Като един от най-важните приоритети за европейските туристически агенции и асоциации остава провеждането на политиките за устойчив туризъм. В тази връзка ЕКТАА работи по европейския проект SUSTOUR в направлението и улеснява достъпа до финансиране и обучение на туроператорите и туристически агенции за въвеждане на системи за управление на устойчив туризъм.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.