• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Георги Георгиев: „Сглобката“ променят цял закон, вероятно за да източват едни милиони през техни НПО

Георги Георгиев: „Сглобката“ променят цял закон, вероятно за да източват едни милиони през техни НПО

/КРОСС/ „Не съм виждал по-явен пример в Народното събрание един закон и неговият обхват да бъде тотално променен с няколко предложения, с които се отваря огромна порта за злоупотреби от страна на „сглобката" и техния кръг от НПО-та и фирми.

Злоупотреби, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), както и за национални програми.", каза народният представител Георги Георгиев на брифинг, свързан с настоящия законопроект за промяна на закона за предприятията в социалната и солидарна икономика, внесен от управляващите.

Според него една от основните цели на законопроекта е да се премахне социалната дейност.

„Сами разбирате, че едно предприятие няма как да не извършва социална дейност, ако не извършва такава и няма продукт на своята дейност, то няма да е социално предприятие, а реално в закона вече се допуска такова нещо. Новорегистрираните предприятия ще могат да извършват дейност, която ще е доста далеч от обхвата на социално предприятие.

Толкова ще се разширят обхватите за групите в неравностойно положение, че всяка една група, всяко едно предприятие, ще може да бъде регистрирано като социално и ще обхване всеки един гражданин от нашето общество, което е пълен абсурд и тук се отваря възможност за огромни злоупотреби.

Знаете, че по Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени над 860 милиона за социални включвания, в това число и над 26 милиона от програмите за национално самофинансиране. Огромен брой НПО-та и предприятия ще бъдат регистрирани като социални, без да извършват каквато и да е социална дейност. Накрая точно за истинските предприятия няма да остане нищо. И точно тук е една от сериозните промени в закона - просто се премахва термина „социална дейност" и остава само „социална цел"", допълни Георгиев, който е и член на Комисията по социална дейност в Народното събрание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.