• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ангел Джоргов, Столична община: Кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски ще бъде преасфалтирано

Ангел Джоргов, Столична община: Кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски ще бъде преасфалтирано

/КРОСС/ От утре (10 май) започва преасфалтиране на кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски в София. Строителните дейности ще се извършат на два етапа без цялостно затваряне на движението и ще продължат две-три седмици. През цялото време на ремонтните дейности ще бъде осигурена за движение през кръстовището по една лента в посока, това съобщи зам.- кметът на Столичната община Ангел Джоргов.

Строителните дейности ще започнат от западната половина на кръстовището и движението ще се осъществява в източната половина. Очакваме движението да бъде натоварено и призоваваме транзитно преминаващите през района на кръстовището да изберат алтернативен маршрут, каза още Ангел Джоргов. Трамвайните релси ще се запазят, за да се използват при необходимост. Бул. „Васил Левски" вече е ремонтиран и след преасфалтиране на кръстовището ще бъде обновен изцяло, припомни още Ангел Джоргов.

От утре започва да се изгражда и северният тротоар на бул. „Цар Освободител" между сградата на БАН на ул. „15- ти ноември" и ул. „Раковски", като едната лента за движение ще бъде стеснена. В посока Люлин ще има една лента за движение. Предвидено е да бъдат изградени нови тръбни мрежи, осветление и настилки с гранит. Продължават строителните дейности в карето между ул. „Московска" и бул.„Цар Освободител" и между бул."Васил Левски" и ул. „Раковски", съобщава Столична община.

на 10 май започва и ремонт на ул. „Народно хоро". Първият етап включва участъка от ул. „Иван Радоев" до ул. „Буземска". Ще се изградят нова канализация, водопроводи, тръбни мрежи и осветление и пътна настилка. В рамките на десетина дни ще започне и изграждането на ул. „Народен герой" в район „Овча купел".

Продължават строителните дейности по ул. „Кукуш", Чепинско шосе, Ломско шосе, трамвайното трасе на 5-та, пробивът на бул. „Филип Кутев" покрай Зоологическата градина.

По текущия ремонт се работи ежедневно на 25 локации в столицата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.