• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Президентът: Дълг на участващите във военните действия е да търсят реално мирно решение

Президентът: Дълг на участващите във военните действия е да търсят реално мирно решение

/КРОСС/ Дълг на участващите във военните действия в Украйна, както и на международната общност, е да търсят мирно решение. Това се посочва в позиция на държавния глава Румен Радев.

По повод въпроси от медии от прессекретариата на президента посочват, че позицията на Радев е известна и тя е, че "конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение".

"Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден от тази война води до жертви и разрушения, които не са в интерес не само на Русия и Украйна, а имат и тежки икономически, социални и политически последици за цяла Европа", се казва в позицията на президента.

"Президентът е на мнение, че захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък.

Затова президентът Румен Радев счита, че дълг не само на пряко участващите във военните действия, а и на международната общност, е да положат системни усилия за  деескалация и преустановяване на военните действия и търсене на реално мирно решение със средствата на дипломацията, основано на принципите и договореностите в рамките на ООН и международното право", пишат още от пресслужбата на държавния глава. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Продажника, натовска подлога Тагарев има наглостта да упреква патриота президента Радев.

17.07.2023 00:51:17

Анонимен

Уж много компетентните и всезнаещи международни анализатори пропускат един изключително важен момент. Преди започването на СВО на Русия срещу Украйна президентите на Русия е САЩ провеждат по телефона разговор, чието съдържание няма да стане публично.

16.07.2023 20:58:16

Grajdanka

След всичко случило се в петък на Рожен, после във Варна и вчера в София, се чудя съвсем сериозно дали натовският генерал Румен Радев не е избран да огласи нещо от името на онези, на които служи, а именно САЩ? Сигурно става дума за мероприятие по отношение на Украйна, което е инициирано извън България.Не е възможно да става дума за лична позиция или изпуснати нерви.

16.07.2023 18:58:48

Анонимен

От българските медии непрекъснато се набива в главата на слушателите, че Русия е агресорът нападнал Украйна, а се спестява, че Украйна не спазваше Минското споразумение и малтретираше рускоговорещите по подобие на българите в Македония. Украинските велможи се подведоха, че с помощта на НОТО ще победят Русия, докато бе ясно, че срещу ядрена сила не може да се воюва до победа и целта бе доколкото се може повече да се изтощи икономически Русия, което обаче се превърна като един вид бумеранг за ЕС.

16.07.2023 11:16:21

Анонимен

Взривяването на газопроводите Северен поток са един вид изнасяне на конфликта извън театъра на военните действия в Украйна. Подобна провокация лесно може да се превърне в нов конфликт. Прав е президента в опасенията си, че войната може лесно да се пренесе на територията на други държави.

15.07.2023 21:28:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.