• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Премиерът: Ротацията трябва да се случи

Премиерът: Ротацията трябва да се случи

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Николай Денков, каза че датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, така че я подадохме точно тогава, когато бяхме казали, че ще се случи. Няма никаква изненада и не разбирам от къде дойде тази драма. Това заяви в студиото на предаването "Панорама" министър-председателят в оставка Николай Денков.

"Всеки, който е бил в управлението знае, че когато има преход от едно правителство към друго, има една сива времева зона, в която администрацията почти спира да работи. така, че всяко забавяне пречи на работата на правителството. Това, което искахме, е максимално бързо да отидем на преговори", поясни той.

По думите му, с решението за оставката е била отворена вратата за преговори, които максимално бързо да започнат с ГЕРБ-СДС. По отношение на опозицията, ако са искали политически дебат, за да се обсъжда какво може да се направи по-добре и как да се подобрят едни или други дейности, Денков каза, че винаги е на разположение.

Той е категоричен, че ротацията трябва да се случи:

"Ние искаме да има правителство, искаме промените да продължат в положителна посока, а това може да стане само като има редовно правителство, работещ парламент, който трябва да приема законите и те са в синхрон едни с други."

Това, което е договорено преди 9 месеца, е поне да се изкарат още 9 месеца, за които има управленска програма и междувременно да бъде подготвена такава и за следващия период, каза Николай Денков. Той изрази задоволство от предложения документ от страна на ГЕРБ след предложения меморандум от страна на ПП-ДБ:

"Това показва, че и от двете страни има желание за преговори и те ще започнат утре."

БНТ, „Панорама"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ПРИ ВРЪТКАНЕТО САПУНА ПРЪВ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСУЛИ ОТ ТУРСКАТА БАНЯ

09.03.2024 10:02:54

Анонимен

Идиоти дейба. Всеки дудне за правителство и никой не споменава, че това правителство, което е нужно, следва да е читаво. Абсолютни, доказани негодници, мразени от почти всички, представляващи не повече от 20 % от избирателите, независимо от тоталните си провали, отново се опитват да ни убедят в своята незаменимост и липсата на алтернатива. Те нещо трябвало да пордължат. Ако е това, което до мемента сте правили- мерси. Не се мъчете, ще се оправим и без вас. Вие просто не сте част от решението. Вие сте голяма, съществена част от проблема.

09.03.2024 08:42:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.