• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Жерар Депардийо прие православната вяра

Жерар Депардийо прие православната вяра

/КРОСС/ Френският актьор, и руски гражданин, Жерар Депардийо (на френски: Gérard Depardieu) се е покръстил и е приел православието в църквата "Св. Александър Невски", която се намира в историческия център на Париж, съобщава кореспондентът на ТАСС във френската столица, като се позовава на информация от църковното настоятелство.

"В нашата църква в петък вечер се състоя кръщенето на Жерар Депардийо", съобщил представител на църквата. Той отбелязал, че на церемонията са присъствали близки приятели на артиста.

Представителят на храма казал, че "не може да каже името, което Депардийо е получил при кръщенето". "Това беше неочаквано събитие, но много приятно", е отбелязал свещеннослужителят. Но е подчертал, че засега не може да съобщи други подробности за церемонията.

В своята дълга кариера Депардийо, който сега е на 71 г., се е снимал в 200 филма, в това число и в руско-френската картина за Григорий Разпутин, а е играл различни роли и в театъра. Той удостоен с различни награди, включително и "Златен глобус", като в биографията си има и награди от Венецианския и Московския международни кинофестивали.

В отговор на планирания за 2013 година от правителството на президента Франсоа Оланд извънреден данък върху най-богатите французи, през декември 2012 година Депардийо се премества да живее в съседна Белгия, а по-късно през същия месец обявява публично, че смята да се откаже въобще от френското си гражданство. На 3 януари 2013 година Депардийо става руски гражданин, след като президентът Владимир Путин подписва специален указ за целта.

Държавният глава на Русия тогава обясни решението за предоставяне на руско гражданство със заслугите на Депардийо към руската култура.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този велик мъж не спира да ме изненадва приятно.

06.09.2020 12:22:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.