• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Книга за надеждата на младите българи по света

Книга за надеждата на младите българи по света
28 писма към родината на млади автори, живеещи зад граница

/КРОСС/ „Писмо към България от младите българи по света“ е втората книга на фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Центъра за млади таланти в Бургас, която излиза в условията на пандемия. Изданието обединява творбите на 28 деца таланти и млади автори, живеещи зад граница. Всички те са участвали в VI литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ на тема „Моето писмо към България“.

Книгата сборник е втора от поредицата и представлява своеобразно огледало на чувствата и нагласите на живеещите извън страната младежи и е интересна съпоставка с първата книга „Моето писмо към България“, публикувана миналата година с творбите на младите българи, живеещи в родината.

„Това е най-новият ни проект и е моята книга на надеждата в този труден период от нашия живот. От творбите в нея разбрахме, че децата вече знаят, че човек открива кой е и къде принадлежи най-вече когато отвори сетивата си за други светове и култури. Хубаво и смислено е да се пътува, а след това е още по-хубаво да се завърнем“, сподели Лилиана Славова, председател на фондацията.

Тя разказа за инициативите на фондация „Шанс за децата и природата на България“ и развитието на децата таланти в условията на вирусната криза.

„Не смятам, че „вирусът“ може да повлияе на таланта. Дори обратното, вярвам, че трудностите стимулират още повече развитието на истинския талант и той винаги ще намери начин да се развива и да се изяви. Децата не само успяват да се справят със ситуацията, но и много често помагат на нас възрастните да се справим. Техните чистота, ентусиазъм, позитивизъм и лекота са заразителни и много ни помагат в това трудно време“, каза още Лилиана Славова.

 

*Източник: https://bnr.bg/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.