• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Пътуване в България: 5 интересни места, които да посетите с децата си

Пътуване в България: 5 интересни места, които да посетите с децата си

/КРОСС/ Семейните пътешествия са изпълнени с неповторими емоции за децата, не ги лишавайте от тях, въпреки пандемията

Настъпват топлите месеци от годината, когато всеки от нас поглежда с надежда към възможностите за пътешествия. Предвид пандемията от коронавирус, повечето от нас изпитват редица ограничения да посещават непознати дестинации зад граница.

Със сигурност обаче има какво да видите в България и го направете съвместно с цялото си семейство. За децата тези ваканции носят неповторими емоции и създават прекрасни спомени, които ще помнят винаги.

Ето няколко идеи кои места да посетите заедно с тях, за да се насладите пълноценно в дните за почивка:

Парк Остров „Свобода" в Пазарджик

Островът се намира на брега на р. Марица и е напълно обновен преди няколко години. Зоопаркът е сред любимите атракции за малчуганите, където могат да се порадват на тигри, бобри, сърни и елени, много птици, зайци, коне, понита и много други животни.

В близост са разположени и гигантски фигури на различни видове динозаври, които са перфектен терен за игра.
За любителите на приказки са създадени и специални кътове с макети на Пепеляшка и Малкия принц.

Чавдарското неолитно селище

Ако сте на разходка в полите на Стара планина, хванете маршрута в посока Златица-Пирдоп, където може да се отбиете в археологическия парк „Тополница" в село Чавдар. В района се намира също Еленската базилика до Пирдоп, язовир Душанци и водопад „Пеперудата".
Не пропускайте да обърнете внимание на табелата „Неолитно селище Чавдар", малко преди село Челопеч. Паркът край него е изключително приятен за децата.

Исторически център Онгъла край Калиакра

Северното Черноморие предлага неподправена красота и много любопитни кътчета, които ще внесат не само оживление за всички, но и попълване на липсите от часовете по история.

Онгъла е един от малкото центрове в страната, където екскурзоводът е аудиогид, който ви води от зала в зала. Той се намира на изхода на с. Българево, в посока нос Калиакра и в близост до прочутия залив Болата.

Интерактивен музей на индустрията, Габрово

Експозициите от индустриалното развитие на Габрово през 19-ти и 20-ти век са разположени в четириетажна музейна сграда. Пътешествието във времето се осъществява с помощта на дигитални аудио и видео приложения. Ще се запознаете с видовете промишленост и занаяти, благодарение на които градът бил прочут в миналото като „българския Манчестър".

Модерните зали са с ЗD прожекции и показват емблематичните забележителности в околността. Провежда се и ефектно вечерно шоу чрез съвременна мапинг технология върху фасадата на музея.

Музей на авиацията в Крумово

Филиалът на Националния военноисторически музей ще впечатли не само момчетата, но и момичетата.
Обектът в Крумово разполага с вътрешна и външна експозиция, където своето място заемат гражданската и селскостопанската авиация на България, постиженията и развитието им през годините. Има и зала „Космонавтика", която ще запознае децата с първите стъпки на човека в Космоса, както и за родния принос за астронавтиката.

Изложен е и спускаемият апарат на космическия кораб "Съюз-33", с който са се приземили първият български космонавт Георги Иванов и руският космонавт Николай Рукавишников през април 1979 г. Подробен снимков материал отразява предварителната подготовка и самия полет на втория ни космонавт Александър Александров през юни 1988 г.

Ако пък сте от столицата и нямате много време и възможности, винаги можете да си направите една приказна разходка около София. Оо да, там също има невероятни места и гледки...

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.