• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

НМД търси защитниците на децата в следващото Народно събрание и в Европарламента

НМД търси защитниците на децата в следващото Народно събрание и в Европарламента

/КРОСС/ От днес, 20 май 2024 г., НМД стартира нова кампания "Гласувам за децата!" -https://nmd.bg/campaigns/glasuvay-za-detsata/glasuvay-za-detsata-opisanie/, с която търси следващите политици, готови да се присъединят към неформалното обединение "Парламентарната група за децата - ПГД". 
Групата е дългогодишна инициатива на Национална мрежа за децата (НМД) и към нея през годините са се присъединявали общественици и политици, готови да отстояват с действията си правата на децата в България и това те да имат най-добрите възможности за живот и развитие.

Кандидатите за народни представители за 50-то Народно събрание и тези за Европейския парламент вече могат да се запознаят с Декларациите от сайта на НМД, като кандидатите за депутати в Европарламента през мандат 2024-2029 г. трябва да подпишат манифеста на общоевропейското обединение на граждански организации Eurochild. Всеки политик, който подпише, се ангажира да подкрепя децата и семействата у нас с ефективни и цялостни политики, да работи за преодоляване на детската бедност, за най-доброто детско и майчино здраве чрез реформа в педиатричната грижа, за прозрачно изграждане на Национална многопрофилна детска болница без повече забавяне, както и за качествено здравеопазване и образование, щадящо правосъдие за деца и закрила от всички форми на насилие.

В 49-то НС част от Парламентарна група на децата бяха 35 депутати, а от старта на кампанията "Гласувам за децата!" до днес членове на неформалното обединение са били над 150 обществени личности.

НМД ще изпрати покани до централите на партиите и до кандидатите в листите за депутати за българския и европейския парламент в изборите на 6 юни 2024 г. Всички ще получат специалния знак "Гласувам за децата!", който могат да носят с гордост и да ползват в кампаниите си, за да информират избирателите, че са поели ангажимент да подкрепят децата и семействата у нас. Настоящите общественици и политици защитници на детските права също ще бъдат поканени да преподпишат Декларацията.

 НМД стартира кампанията за шести пореден път по време на избори. В сайта на Мрежата е създадена специална страница, в която от организацията ще публикуват със снимка, име, партия и логото на кампанията профилите на новите защитници на децата в 50-я български парламент и в Европарламента.

За Национална мрежа за децата

Национална мрежа за децата е най-голямото у нас обединение на 130 граждански организации и активисти, които работят в полза на децата в България. Повече от 200 хиляди български деца и над 100 хиляди семейства годишно получават подкрепа от нашите организации и професионалисти.

Уебсайт: https://nmd.bg/
Facebook: https://www.facebook.com/nmdbg
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nmdbg

За повече информация: Благовеста Симеонова, Комуникация и събития, Национална мрежа за децата

blagovesta.simeonova@nmd.bg
+359 888 949883

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.