• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Вчера приключи Детски спортен празник "Да върнем децата към спорта" (Снимки)

Вчера приключи Детски спортен празник "Да върнем децата към спорта" (Снимки)

/КРОСС/ Детският спортен празник „Здравото дете e активно и щастливо дете"2024 г. се проведе за 14-та поредна година в столицата. Основната му задача е насърчаване към системни спортни занимания на децата от най-ранна възраст. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР'2021 -2024" и е посветена на 17 май ден на Българския Спорт.

Мотото, което обедини всички участници и даде знак за креативност и мисия на празника беше ‘‘Да върнем децата към спорта''. Деца от 3 до 12 годишна възраст вдигнаха адреналина на всички родители и гости на турнира по футбол с научените през годината умения и приложението им в реална състезателна обстановка. В зависимост от различните възрасти и групи, събитието бе съпътствано от уникални танцови хореографии, гимнастика и спортни игри за деца от столичните детски градини и училища. Десислава Илиева-Председател на Българската федерация „Спорт за всички" връчи специален плакет с пожелания все повече деца да спортуват от най-ранна детска възраст. Празника продължи три дни и се проведе в Национална Спортна Академия (НСА) "Васил Левски" гр. София, на 11, 12 и 18 май 2024г.

Победители при училищата в турнира по футбол станаха отборите за 1 и 2 клас на 98 НУ "Св.Св. Кирил и Методий", а за 3 и 4 клас на 101. СУ „Бачо Киро". При децата от детските градини в турнира по футбол нямаше класиране, турнирът бе с демонстративен и развлекателен характер. Така всички отбори от най-малките представители бяха победители, като получиха купи, медали и много изненади от партньорите на събитието.

Национална Спортна Академия "Васил Левски" бе препълнена от детски смях, състезателен дух, вълнуващи награждавания, както за малките участници, така и за техните горди родители. В края на всеки турнирен ден, бе и най-вълнуващата част за децата, а именно награждаването. Официално всички деца получиха отличията купи, медали и индивидуални награди. В турнира по футбол за училищата бяха раздадени и индивидуални награди като най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, голмайстор и най-техничен играч.

Реализирането на това събитие бе осъществено и благодарение на Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българска Федерация Спорт за Всички и др.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.