• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Лиляна Деянова беше пусната под домашен арест

Лиляна Деянова беше пусната под домашен арест

/КРОСС/ Лиляна Деянова, известна като певица Лилана, излиза от арестантската килия и ще изтърпява мярка за неотклонение домашен арест. Апелативният специализиран съд взе окончателното си решение днес, след като тя обжалва наложената й от спецсъда мярка задържане под стража.

От задържането й преди 4 месеца заедно със съдружника й Мартин Димитров и брат й Александър Деянов Лиляна Деянова неколкократно обжалва и в началото на юни беше смекчена мярката й, но след това отново бе върната в ареста, въпреки медицинската експертиза и заключението на вещото лице за здравословното й състояние.

Часове преди съдебното заседание Деянова и съдружникът й Мартин Димитров, обвинени за участие в организирана престъпна група с която злоупотребили с еврофондове, разпространиха свои изявления от предварителния арест в Софийския затвор, с които разкриха здравословното й състояние и несъответстващите условия за лечение в ареста.

Лиляна Деянова, която се е познавала с укриващия се в Дубай Васил Божков, е с влошено здраве след три операции, като при постановения от съда преглед е установено, че има 2 възпалени прешлена, съобщава обвиняемата в изявлението си.

В момента само към нея и съдружника й Мартин Димитров, се прилагат невиждани според тях мерки за сигурност - килиите им са заключени с допълнителен катинар и при всяко отваряне присъстват по 7 човека, които снимат и с камера.

"От всички около 40 разпитани свидетели дотук, нито един не говори да е видял или дори да е чул за престъпление. И въпреки това срещу нас се случва този произвол" - казват в изявленията си Деянова и Димитров.

Още когато бе задържана, Деянова коментира, че първият въпрос към нея след задържането й се отнасял за Божков и престоя му в Дубай.

"Вече четири месеца, за да оправдаят задържането ни, Специализираната прокуратура и Специализираният съд използват срещу нас показанията на служители на Пътната агенция, за която първо ние подадохме сигнал за корупция. Бяхме наказани, защото ние с Мартин си позволихме да разкрием корупцията в ТОЛ системата - сигнал от близо 600 страници", казва тя в своето обръщение. По нашия сигнал няма и един разпитан, но ние сме арестувани под претекст, че сме били спечелили преди 4 години един европейски проект, допълва Деянова.

Двамата обвиняеми напомнят, че техният европейски проект, заради който са обвинени, че чрез него са злоупотребили с европейски средства, е проверяван многократно и не са установени никакви нарушения, отказано е било образуване на наказателни производства и от Софийска районна прокуратура, и от Софийска градска прокуратура, и от икономическа полиция, и от ДАНС.

И Деянова, и Димитров са убедени, че причината за тяхното задържане е сигналът им от 600 страници за корупция и злоупотреба в Агенция Пътна инфраструктура /АПИ/ и свързаните институции във връзка с изграждането и оперирането на ТОЛ-системата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.