• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борислав Гуцанов: Въвеждането на тол системата не може да бъде отлагано повече

Борислав Гуцанов: Въвеждането на тол системата не може да бъде отлагано повече

/КРОСС/ Няма притеснения за гражданите и доставките на големите хранителни вериги. Взели сме мерки, но трябва да се стигне до диалог и до решаване на напрежението в сектора. Това каза председателят на Транспортната комисия и депутат от „БСП за България“ Борислав Гуцанов в предаването „Офанзива“ по NOVA NEWS по повод предстоящия протест на превозвачите на 18 май и мерките, които правителството предприема.

Той изрази надежда, че ще се стигне до намиране на решение чрез диалог с протестиращите и ако има стачка, то тя ще е по-скоро символична. „Безспорно има напрежение и проблем. Има огромна икономическа криза в Европа и няма как и нашата икономика да не страда от това. Мисля, че може да се проведат нормални разговори и диалог, а не да се стигне до сериозни стачки, които да блокират живота в страната“, заяви Гуцанов.

Относно исканията на превозвачите той смята, че има много опции за постигане на част от тях. „С превозвачите започнахме един разумен диалог през изминалата седмица. И през следващата седмица ще продължим с разговорите. Тогава ще конкретизираме – дали да бъде намален акцизът, а България е с най-ниската ставка в целия ЕС, дали биодобавките да бъдат премахнати за един кратък период от време, примерно за 6 месеца“, поясни той.

Въвеждането на тол системата не може да бъде отлагано повече, категоричен бе Борислав Гуцанов. Той припомни, че тол системата е въведена през 2020 г., но с гратисен период за тежкотоварните автомобили. „Още тогава тя трябваше да бъде въведена в цялата мрежа на страната. Тогава превозвачите отново излязоха на протест със същите аргументи като сегашните. Тогавашното правителство взе решение за 3-месечна отсрочка, която продължи две години. Рано или късно тя трябва да бъде въведена“, заяви той.

По думите му в Комисията по транспорт не са постъпвали сигнали превозвачи за упражняван натиск чрез съставяне на неправомерни актове. „Неофициално обаче чух подобни изказвания от превозвачи. Но официално в деловодството на комисията няма подадени жалби. Аз осъждам подобни действия. Ако има – призовавам за писмени сигнали до мен като председател на комисията“, заяви депутатът от левицата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.